checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
30 april 2019

De beste tips voor reizen met je huisdier!

4 oktober 2018

Wil jij graag op vakantie, maar heb je niemand die even op je huisdier kan passen?


Wat dacht je ervan om hem gewoon mee te nemen! Vakantie vieren samen met je huisdier, dat is pas écht relaxen. Het is wel belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Dat is het natuurlijk altijd, maar met een huisdier komt er toch nét even iets meer bij kijken. Wij geven je hier graag tips over, zodat je straks zorgeloos op reis gaat!

Diervriendelijke hotels

Allereerst begin je natuurlijk met het zoeken naar diervriendelijke hotels. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je eindelijk aankomt op je welverdiende vakantie! Het is belangrijk om hier veel tijd in te steken, zodat je zonder zorgen kunt genieten.

Mag je dier eigenlijk wel reizen?

De reis staat geboekt en je bent helemaal klaar om te gaan. Mooi! Maar, mag je trouwe maatje eigenlijk wel mee? Controleer goed of alle gegevens kloppen en je de juiste inentingen hebt. Ook een Europees dierenpaspoort is verplicht mee te nemen op reis.

Tip: raadpleeg altijd nog even de dierenarts voor vertrek om te checken of je niets vergeten bent!


In het vliegtuig

Per luchtvaartmaatschappij gelden verschillende regels wat betreft het vervoeren van dieren. Neem dan ook altijd eerst contact met ons op, zodat wij de regels voor je kunnen uitzoeken. Gaat jouw huisdier voor het eerst in het vliegtuig, of wil je graag nog extra tips om dit zo goed mogelijk aan te pakken? Die geven we je natuurlijk graag.

Het spreekt misschien voor zich, maar zorg ervoor dat je huisdier nog even goed kan plassen voor jullie de lucht in gaan. Ook is het verstandig om een paar uur voor vertrek het laatst drinken te geven, op deze manier wordt de kans kleiner dat hij in de lucht zijn behoeften moet doen. Voor vertrek ook nog even zorgen dat je huisdier beweging krijgt kan ook geen kwaad!

Om onnodig stress te voorkomen kun je het beste van te voren al oefenen met een (eventuele) bench. Zo raakt je huisdier hier alvast aan gewend. Maak van alle benodigde papieren een kopie, voor het geval er iets verloren gaat. En als laatste: zorg voor een hangertje met al jouw gegevens, zodat je deze aan je dier kunt hangen!

En, ben je er klaar voor?

Bekijk ons volledige aanbod diervriendelijke hotels snel!



Door: Claudia Giesen, oktober 2018


.