checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
24 april 2023

Formentera – het best bewaarde geheim van de Balearen


Formentera is het best bewaarde geheim van de Balearen. Een klein eiland met witte zandstranden, turquoise water en prachtige natuur. Het is een ideale bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar rust en ontspanning, maar ook voor degenen die willen genieten van de schoonheid van de natuur. Hieronder vind je een overzicht van de top-hotels en badplaatsen op het eiland.





Een van de grootste attracties van Formentera is het kristalheldere turquoise water dat het eiland omringt. De stranden zijn adembenemend mooi en een van de meest bekende is Playa Migjorn, een lang en breed strand dat zich uitstrekt over de zuidkust van het eiland. Dit is een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht op de zee.

Een andere badplaats op Formentera is Es Pujols. Dit is een levendige badplaats met een breed scala aan restaurants, bars en winkels. Het strand hier is klein maar charmant en het kristalheldere water maakt het een populaire plek om te zwemmen en te snorkelen.





Naast de stranden zijn er ook veel historische bezienswaardigheden op Formentera, waaronder de vuurtoren van La Mola. Deze vuurtoren is gelegen op de zuidelijke punt van het eiland en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de kustlijn. Het is de perfecte plek om de zonsondergang te bekijken en te genieten van een onvergetelijk uitzicht.





Als het gaat om eten en drinken, heeft Formentera een breed scala aan heerlijke lokale gerechten en drankjes. Een van de meest bekende is de “hierbas”, een likeur die gemaakt is van een combinatie van kruiden die groeien op het eiland. Je vindt deze drank in veel bars en restaurants op Formentera.


Als je op zoek bent naar een accommodatie op Formentera, zijn er talloze opties beschikbaar, van luxe hotels tot meer betaalbare opties. Een paar tophotels op het eiland zijn RIU La Mola, Voramar, Insotel Formentera Playa, Tahiti en La Palmera. Deze hotels bieden allemaal comfortabele accommodaties en een breed scala aan voorzieningen om te genieten van een ontspannen vakantie op Formentera.


Al met al biedt Formentera de perfecte mix van prachtige stranden, rijke geschiedenis en heerlijk eten en drinken. Het is een verborgen juweeltje dat zeker een bezoek waard is.





.