checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
13 maart 2024

Grieks Eiland Getaway: Kos Resorts!

Verken de veelzijdigheid van het Griekse eiland Kos en ontdek gebieden als Tigaki, Kardamena, Kos-stad, Psalidi en Marmari. Ervaar alles, van familievriendelijke plekken tot bruisend nachtleven. Lees verder voor aanbevolen resorts en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring op Kos. Welke vibe kies jij?

Tigaki (beste bestemming voor families)

Tigaki, aan de westkust van het eiland, op slechts 11 km van Kos-Stad, is een ideale plek voor gezinnen.

Met een prachtig 10 kilometer lang zandstrand en kalme wateren, biedt Tigaki de perfecte setting voor ontspanning en plezier met het gezin. Kleurrijke ligbedden en parasols langs de kust, omringd door bloemen en groen, creëren een schilderachtige omgeving. Hier kunnen gezinnen genieten van verfrissende duiken, ontspannend zonnebaden en diverse watersporten. Verspreid over de omgeving vind je diverse familievriendelijke accommodaties, winkels, bars, tavernes en cafés. Waar wacht je nog op?

Onze tip: Utopia Blu hotel (4*)


Kardamena (beste bestemming voor nachtleven)

De natuurlijke schoonheid van Kardamena trekt veel bezoekers en er is ook een kleine haven waar veerboten in het hoogseizoen dagelijkse verbindingen maken met het eiland Nisyros.

Kardamena is een van de weinige gebieden op Kos met een uitstekende infrastructuur, waaronder een groot aantal accommodaties en toeristische voorzieningen. Het dorp heeft echter zijn traditionele charme behouden en biedt tal van bezienswaardigheden, zoals de kerk van Agia Barbara, Agioi Anargyroi en de prachtige kerk van de Maagd.

Het nachtleven in Kardamena is rijk en intens met een overvloed aan bars en clubs. Langs de waterkant vind je traditionele tavernes en restaurants, waar heerlijke maaltijden uit de lokale en Europese keuken worden geserveerd.

Onze tip: MITSIS Summer Palace (5*)

Kos-stad (beste bestemming voor de eerste keer)

Kos-stad, de hoofdstad van het eiland, is een bruisende toeristische bestemming met een centraal stadsplein dat een museum en Byzantijnse overblijfselen herbergt. Ondanks de drukte behouden de straten een rustige uitstraling. De stranden, zoals Kritika en Kos-stadsstrand, bieden tal aan watersportmogelijkheden.

Historische bezienswaardigheden, waaronder Kasteel Neratzia en het Asklepieion, bieden een duik in de geschiedenis. Andere interessante locaties zijn de oude Agora, Casa Romana en het Odeon.

's Avonds komt de stad tot leven met een gevarieerd nachtleven rond straten zoals Diakon en Nafklirou. Genoeg te ontdekken dus! En vergeet je niet de lokale kaas, Krasotyri (gemaakt met wijn), te proeven?

Onze tip: Cosmopolitan Kos (3*)

hgrBlog afbeelding.png

Psalidi (beste bestemming voor watersport)

Psalidi, slechts enkele kilometers van Kos-stad, biedt prachtige kiezelstranden, helder water en diverse watersportmogelijkheden. Probeer windsurfen of kitesurfen, of je nu een professional of beginner bent. Kanoën en paddleboarden zijn ook geliefd voor wie een meer ontspannen ervaring zoekt.

Het dorp heeft accommodaties variërend van luxe resorts tot gezinsvriendelijke hotels, waardoor het een comfortabele verblijfskeuze is.

Met de nabijheid tot Kos-stad, geniet Psalidi van gemakkelijke toegang tot historische bezienswaardigheden, levendige markten en bruisend nachtleven. Wat wordt jouw favoriete activiteit?

Onze tip: Blue Lagoon Ocean

Marmari (beste bestemming voor koppels)

Marmari is een parel langs de noordkust van Kos. Het is de perfecte mix van schoonheid, gemak en rust. Ver weg van de drukte van het ontwikkelde stadscentrum van Kos, is Marmari rustig en charmant en biedt alles wat je nodig hebt voor een ontspannen tijd. Er zijn winkels, een kleine selectie van lokale tavernes en cafés, en natuurlijk fantastische stranden. Het gebied is landelijk en minder ontwikkeld dan het nabijgelegen toeristische Tigaki.

De stranden van Marmari behoren tot de beste van het eiland. Prachtig zacht zand en een helderblauwe zee maken de kust van Marmari nog meer schilderachtig als je je kunt voorstellen. Langs de kustlijn is er volop ruimte, zodat je je eigen privéhoekje van het paradijs kunt vinden om te ontspannen. Wat wordt jullie favoriete plekje?

Onze tip: D Andrea Lagoon All Suites