checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
29 april 2019

 

Rhodos - Hier moet jij naartoe

7 juni 2018

Ben jij een zonaanbidder, maar houd je ook van historie, cultuur en natuur? En combineer jij deze dingen het liefst in één vakantie? Dan is Rhodos jouw ideale vakantiebestemming!


Na een vlucht van ongeveer 3 uur komt het eiland in zicht en land je op jouw vakantiebestemming: Rhodos! Met haar ruime keuze aan hotels, prachtige stranden en een bijzondere geschiedenis is Rhodos de perfecte plek voor iedereen. Tijdens mijn studiereis naar Rhodos heb ik de mooiste hotels bezocht en de gezelligste plekjes van het eiland ontdekt. Ik deel mijn ervaringen graag met jullie!

 

Ga cultuur snuiven in Rhodos-Stad!

Als er één plek op het eiland is met culturele hoogtepunten, dan is het wel Rhodos-Stad. Deze stad vind je in het noorden van het eiland en is meer dan 2400 jaar oud! Wandel door de gezellige straatjes en smalle steegjes van de binnenstad, welke is omheind door prachtige stadsmuren.

Tijdens mijn bezoek in Rhodos-Stad heb ik heerlijk gegeten in de onwijs gezellige, typisch Griekse taverne ‘Romeo Garden’. Echt een aanrader! Lekker uitrusten? Rondom de stad zijn er meerdere (kiezel)standen te vinden om even heerlijk te relaxen.

 

Proef de sfeer van het schilderachtige Lindos!

Wat ook niet mag ontbreken tijdens jouw vakantie op Rhodos is het karakteristieke Lindos. Dit sfeervolle, schilderachtige stadje is gelegen aan de oostkust van het eiland en is een wirwar van knusse, autovrije straatjes, gezellige winkeltjes, tavernes en talloze witte huisjes.
Wanneer je hier doorheen wandelt proef je de Griekse sfeer pas écht. Door de steile straatjes lopen er allerlei ezeltjes die je omhoog en naar beneden kunnen brengen.

Wat mij zeker is bijgebleven van Lindos is het prachtige strand onderaan de berg. Hier vind je gezellige terrasjes met uitzicht op de baai en vele bootjes. De Akropolis bovenop de berg maakt het plaatje compleet. Lindos is zeker een van mijn favoriete plekjes op Rhodos.

 


 

Naast de typisch Griekse hotspots heb ik natuurlijk ook prachtige hotels mogen bezoeken. Hier mijn favorieten!

 

 

Sentido Port Royal Villas & Spa *****

 

Wauw.. Toen ik hier binnenkwam viel ik bijna achterover. Wat een luxe! Dit hotel is niet voor niets uitgeroepen tot het beste Sentido hotel ter wereld. Een prachtige lobby, alles van marmer, een luxe lounge en er is zelfs live achtergrondmuziek van een pianist op een witte vleugel!
Sentido Port Royal Villas & Spa ligt direct aan het strand en heeft echt álles wat je zoekt voor een ontspannen vakantie. Dit adults-only hotel beschikt over ruime suites met privézwembad.
Na een uitgebreide rondleiding, een yogales én een wijnproeverij heb ik genoten van een heerlijk 7-gangen diner in één van de restaurants. Wil je luxe? Dan is Sentido Port Royal Villas & Spa dé plek voor jou!

 

SunConnect Kolymbia Star ****

 

Dit prachtige familiehotel is een waar paradijs voor kinderen. Bij aankomst zie ik een enorm zwembad, vol met waterspeeltoestellen, glijbanen en enthousiaste, uitgelaten kinderen. De kamers zijn fris, modern en comfortabel ingericht en zijn perfect voor het hele gezin!
Even toe aan wat rust? Er is ook een adults-only gedeelte met zwembad. En, niet onbelangrijk, het strand is vlakbij! Dit is maar een paar minuutjes lopen. Na mijn bezoekje aan het strand ontmoette ik Lollo en Bernie van de KidsClub waar de kinderen zich de hele zomer mee kunnen vermaken. Voor een spetterende vakantie met het hele gezin ben je bij SunConnect Kolymbia Star aan het juiste adres!

 

 

Casa Cook Rhodes *****

Hier word je overspoeld door luxe en rust. Casa Cook Rhodes is een adults-only hotel en heeft een trendy, Bohemian stijl. De perfecte plek voor koppels!
Toen ik hier werd rondgeleid keek ik mijn ogen uit. Iedere suite heeft directe toegang tot een gedeeld of een privézwembad. In het culinaire gedeelte van Casa Cook Rhodes staat lekker en gezond eten centraal. Hier heb ik dan ook heerlijk van mogen proeven.
Een gezellige poolparty maakte de avond compleet. Casa Cook Rhodes is de perfecte plek om samen met je partner helemaal tot rust te komen.

 

Villas Duc ***

 

Hier is het zo gezellig! De eigenaren van dit hotel zijn erg enthousiast en gastvrij. Wanneer je door de binnentuin loopt voel je alleen maar rust. Het strand is vlakbij en ook het centrum van Trianda vind je op een steenworp afstand.
Villas Duc behoort tot mijn favorieten, omdat de sfeer hier onwijs gezellig en gemoedelijk is. Dineren kan in het restaurant en de lekkerste drankjes haal je bij de bar. Yamas!
Dit hotel is misschien niet zo luxe als de andere in mijn favorietenlijstje, maar de prijs-/kwaliteitverhouding, de ontspannen sfeer en de betrokken eigenaren maken Villas Duc tot een fantastische plek voor iedereen!

 

 

Checklist!
Op Rhodos is nog zoveel meer te zien en te doen!

 

De vlindervallei: hier spot je grote hoeveelheden prachtige vlinders in de maanden juni, juli en augustus. Tip! Ga ’s ochtends vroeg om de grootste drukte en warmte te vermijden.

De opgravingen van Kamiros: de opgravingen die je hier tegenkomt waren ooit een machtige stad. Kamiros is in 226 voor Christus verloren gegaan door een zware aardbeving. Heel bijzonder!

De berg Attavyros: het hoogste punt van Rhodos. Deze plek kan je te voet of met de auto prima bereiken. Zeker de moeite waard, want het uitzicht is magnifiek!

De Mandraki haven: de oude haven in Rhodos-stad. Hier vind je een prachtig fort en een vuurtoren. Dit moet je gezien hebben!

Boottochtjes: vaar rondom Rhodos om het eiland te bekijken, of boek een boottripje naar Symi, het buureiland!

 

 

Overtuigd?

Boek nu jouw vakantie naar Rhodos!


Door: Sylvia Steijger, juni 2018