checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
30 april 2019

Op vakantie naar het populaire Egypte!

2 januari 2019

Egypte, ben je daar nog niet geweest? Hoog tijd om jouw vakantie te boeken naar dit prachtige vakantieland!


Egypte barst van de mooie steden en stranden en is rijk aan geschiedenis en cultuur. En niet te vergeten: Egypte is één van de mooiste duikbestemmingen ter wereld, de onderwaterwereld is werkelijk schitterend! Kortom, dit land biedt voor ieder wat wils.

Egypte: meer dan piramides en mooie stranden


Uiteraard vind je in Egypte piramides, koraalriffen en heerlijke stranden. Echter heeft Egypte zoveel meer te bieden! Proef de oosterse sfeer op de bazaars, maak een rit op een kameel, geniet van het culinaire eten in de vele restaurants of vermaak je de hele dag in een waterpark!

Voor wie geïnteresseerd is in de Egyptische cultuur en geschiedenis: breng een wonderlijk bezoek aan Luxor of Aswan en bekijk tempels, standbeelden en piramides. Dé twee plaatsen die je gezien moet hebben als je het Oude Egypte wil ontdekken.

De meest populaire vakantiebestemmingen van Egypte


Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh is een bekende badplaats op het schiereiland Sinaï. Voor zonliefhebbers is dit een gewilde bestemming. De vakantiebestemming ligt direct aan de Rode Zee en dat betekent: zon, zee, strand én bijzondere koraalriffen om te duiken. Voor de actievelingen is een dagtrip naar de Colored Canyon, een mooi gekleurd gebergte, zeker een aanrader. Wil je ’s avonds een drankje doen? Farsha Café is een sfeervol café met een mooi uitzicht, zeker even langsgaan dus!

Hurghada

Hurghada heeft een kilometerslange kust en is een bestemming met activiteiten aan overvloed. Wissel je stranddagen af met uitstapjes naar plekken waar je je ogen uitkijkt! Maak bijvoorbeeld een jeep- of quadsafari en eindig de dag kijkend naar de sterren in een bedoeïenkamp. Bezoek ook de souk en maak kennis met de locals van Dahar, het oudste deel van Hurghada.

El Gouna

El Gouna is een pareltje dat ligt aan de Rode Zee. Deze badplaats is begin jaren 90 gebouwd en is the place to be als jij houdt van het luxe leven. Omringd door schitterende vakantieresorts en prachtige lagunes ligt de haven, met aangelegen kostbare jachten. Duiken moet je ook zeker doen in El Gouna, de onderwaterwereld is namelijk betoverend! Er zwemmen dolfijnen, zeeschildpadden en gekleurde vissen. Tip: in een glasbodemboot kun je ook al het moois bewonderen, zonder nat te worden. Voor de daredevils ons onder, El Gouna is ook een bekende kitesurfspot en ideaal voor beginners.

Marsa Alam

Marsa Alam is een paradijs voor duikers en snorkelliefhebbers. Bewonder het onaangetaste koraalrif en schrik niet als je plots een zeekoe, dolfijn of zeeschildpad voorbij ziet komen. Samadai Reef (ook wel Dolphin House) en Marsa Abu Dabab zijn duikplekken die je niet mag overslaan! Een andere bezienswaardigheid is de havenstad Port Ghalib. Alles is er gebouwd voor toeristen en je vindt er de meest exclusieve resorts, een bruisend centrum en een jachthaven van wereldklasse.

Gaat jouw volgende reis naar Egypte?


Bij Lavida Travel vind je een breed aanbod aan vakanties in Egypte. Boek nu zelf online of bel ons als je vragen hebt of hulp wil bij jouw boeking.

 


Door: Siwar Soussia, januari 2019

 


.