checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
29 april 2019
     
 

Studiereis Senegal

 
 
 

Wij gaan met Thomas Cook naar Senegal!

 

Senegal, het land van gastvrijheid, heerlijke zandstranden en de altijd aanwezige zon. Onze collega Kiki heeft dit prachtige land met eigen ogen mogen zien en deelt hier haar verslag over!

Dakar stad en Gorée


Vandaag is het zo ver, we gaan met Thomas Cook naar Senegal! Na een vlucht van 7 uur landen we op Dakar. We worden meteen gastvrij ontvangen door de gezellige bevolking en we voelen ons helemaal welkom.

We gaan direct door met een rondleiding door Dakar stad. Je komt hier al snel in de Afrikaanse sferen. Dakar is een drukke stad. Er zijn veel mensen en auto’s op straat en er wordt hier ook heel veel op straat verkocht. Overal spelen kinderen. Het geeft een gezellige indruk.

Een bezoek aan het eiland Gorée hoort er ook bij wanneer je Senegal bezoekt. Dit is een klein eiland voor de kust, waar vroeger veel slaven verhandeld werden. Na 20 minuten kom je aan op het eiland, waar eerst een lekkere lunch klaarstaat. De gebouwen zijn prachtig gekleurd en zien er oud uit. Na een echte Senegalese lunch (kip met Yassa), wordt het tijd om een bezoek te brengen aan een echt slavenhuis. Het laat een behoorlijke indruk achter..

Na alle indrukken gaan we richting ons hotel, Royal Horizons Baobab , dat in Saly ligt. Het hotel is erg fijn en prachtig in de Afrikaanse sferen ingericht. Het is luxe en het eten is heerlijk. Je verblijft hier van in hotelkamers met zeezicht tot in bungalows op het strand!

Mooie hotelbezoeken

In het plaatsje Saly liggen verschillende mooie resorts en hotels. We relaxen aan het fijne strand bij hotel Royal Horizons Baobab. Het is heerlijk warm en hier is het echt volop genieten van de rust..

’s Avonds dineren op het strand met oesters en kreeft is ook mogelijk! Het diner is tot in de puntjes verzorgd. Er wandelen allerlei krabbetjes over het strand. Het ziet er mooi uit.

Bandia Wildreservaat

De reis naar Senegal vliegt voorbij, maar we zijn nog niet helemaal klaar om naar huis te gaan. We gaan namelijk op safari in het Bandia Wildreservaat!

In het prachtige park spot je giraffen, zebra’s, neushoorns en ontzettend veel prachtige vogels. Er zitten ook veel leuke aapjes! De reisleider vertelt dat er wel meer dan 120 verschillende soorten vogels zitten. Bizar! Vroeger was al dit wild ook te vinden in Senegal zelf, maar tegenwoordig niet meer. Dit proberen ze door middel van het reservaat weer terug te krijgen. Het park is ontzettend leuk voor jong en oud. Een echte aanrader!

Mijn favoriete hotels in Senegal!

De reis was om niet te vergeten en ik raad iedereen dan ook aan dit schitterende land te bezoeken. Hieronder deel ik mijn lijstje met favoriete hotels en resorts, neem een kijkje en wie weet staat jouw reis straks ook geboekt!

Royal Horizons Baobab ****

De prachtige, Afrikaanse sferen zorgen ervoor dat je meteen in de ultieme vakantiestemming komt. Royal Horizons Baobab is luxe en het eten is heerlijk.. Hier is het alleen maar genieten..

Royam ***

Royam is het meest luxe hotel in de omgeving met een werkelijk schitterend zandstrand! De tuin van het hotel is heel tropisch en de typisch Afrikaanse hutjes met rieten daken zijn vrolijk rood beschilderd. Lekker loungen aan het zwembad of wandelen onder de palmbomen.. Hier kan het allemaal!

Tip!

Sinds kort is er een luchthaven vlakbij de leuke badplaatsen gebouwd, waardoor je voortaan met ongeveer 30 minuten bij je hotel of resort bent! Dat maakt het natuurlijk extra leuk om Senegal te bezoeken!



Door: Kiki Keja, april 2018

.