checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
01 februari 2021

5x mooiste plekken voor de Canarische Eilanden



De Canarische Eilanden… Het hele jaar een heerlijk temperatuurtje, geweldige stranden, leuke bars en restaurantjes en verrassend mooie natuur. Geen enkele reden om nog verder te zoeken! Pak snel een lekker drankje en waan jezelf op je strandbedje, terwijl wij jou vertellen welke plekken je echt gezien moet hebben op deze prachtbestemming.




1. Teide Nationaal Park - Tenerife

Als je ooit op Tenerife geweest bent, zal je ongetwijfeld de Teide hebben gezien. Deze op twee na hoogste vulkaan, is bijna overal op het eiland zichtbaar. Het adembenemende Teide Nationaal Park, dat de hele berg omvat, staat dan ook met stip op nummer 1 van deze lijst. Huur een auto en rij zelf door het ogenschijnlijke maanlandschap. Helemaal naar de top? Dat kan met een kabelbaan of je kan zelf de berg beklimmen (wel met een gids). Pak jezelf goed in, want het kan behoorlijk koud zijn. Eenmaal boven wandel je over de vrij toegankelijke paden naar de mooiste uitzichten. Denk bijvoorbeeld aan de 800 meter brede krater van de Pico Viejo. Hier kan je ook naartoe (met toestemming). Meer weten? Vraag het onze klantenservice.




2. Timanfaya Nationaal Park - Lanzarote

Lanzarote kent een veel recenter vulkanisch verleden dan Tenerife. Maak je geen zorgen, we hebben het over een periode van 1730-1736, maar hierdoor is er wel een prachtlandschap ontstaan. Dit landschap vind je in het Timanfaya Nationaal Park. Doordat er op sommige plaatsen nog steeds vulkanische activiteit is, kan je op de Vuurberg water terug zien schieten in de vorm van een geiser. Heerlijk eten in een restaurant dat gebruik maakt van een vulkaangrill. Wandel door het landschap of ga voor iets originelers en ga per dromedaris. Bezoek ook zeker de bijzondere zeegrot gevormd door versteende lava. Een waar spektakel met beukende golven op de rotsen en stromend water in de grotten.




3. Stranden van Gran Canaria

Zonaanbidders opgelet, de zuidkust van Gran Canaria is bijna een lange gouden kustlijn. Prachtige gouden zandstranden, waar jij met een cocktail en een strandbedje de hele dag kan zonnebaden. Van Playa de San Agustin naar Puerto de Mogan vind je maar liefst zes grote, levendige badplaatsen. Onze favoriet, Maspalomas, heeft een heerlijke promenade, talloze barretjes en restaurantjes. Hier vind je ook de prachtige duinen waar Gran Canaria ook wel om bekend staat. Waan je in de Sahara en wandel door dit zanderige landschap. Of beter nog, doe dit per dromedaris en voel je echt even in een andere wereld.




4. Stranden van Tenerife

Tenerife heeft ook prachtige stranden langs de zuidkust. Familiestrand Playa de Las Vistas, het meer upscale Playa del Duque en tot slot het toeristische Costa Adeje aan de westkant. Ga je voor iets kleinere, natuurlijke strandjes? Ga dan wat meer richting het oosten van Los Cristianos tot El Medano. Hier vind je de stranden met wat donkerder (vulkaan)zand.

Op zoek naar het beste familiestrand? Neem dan eens een kijkje op Playa de las Teresitas, vlakbij Santa Cruz. Met prachtig goud zand (geïmporteerd, dat wel) en een relatief rustige zee kom je hier helemaal tot rust met je gezin.


5. Stranden van Fuerteventura

Het lijkt wel of heel Fuerteventura uit geweldig mooie zandstranden bestaat. Aan de noordoostkust kunnen surfers zich helemaal uitleven. Hier vind je de beste golven van Europa. Niet voor niets vind je hier dan ook batterij aan surfscholen, verhuurbedrijven en een echte surf- en watersportcultuur onder de mensen die hier wonen.

Ben je niet per se een die-hard surfer? Dan moet jij naar Jandia! Hier vind je Playa Sotavento aan de zuidkust, welke bestaat uit 30 kilometer zandstrand aan een prachtige turquoise zee. Zie jij jezelf al liggen?




.