Laagste prijsgarantie
Beste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
18 juni 2019

IJsland New York - topcombinatie

Vlog Lisa - IJsland en New York

25 juli 2017

Onze vlogster Lisa bezocht IJsland en New York in één reis!

Het prachtige IJsland; een wonder van de natuur en een waar wandelparadijs. Een ongelooflijk land waar iedereen minimaal een keer geweest moet zijn! En dan is er nog New York, de stad die nooit slaapt en met de gaafste attracties en hotspots. Een ideale bestemming om helemaal los te gaan op de grootste feesten en je volledig uit te leven tijdens het SHOPPEN! Maar New York is ook een zeer kindvriendelijke stad.


IJsland

IJsland heeft een zeer uniek en prachtig landschap met lavavelden en modderpoelen en anderzijds bijzondere canyons en watervallen. De kleuren in dit land zijn intenser dan ooit, wat voor de mooiste uitzichten en foto's zorgt.

Op het schiereiland Seltjarnarnes vind je de bekende hoofdstad Reykjavik. Als je door de straten loopt van Reykjavik zul je je ogen uitkijken naar de intens mooie en veelzijdige kleuren van de gebouwen.

The Blue Lagoon is een spectaculaire attractie in Reykjavik die veel bezocht wordt. The Blue Lagoon is een spa gelegen in het lavaveld van Grindavik. Lijkt het je leuk om de spa te bezoeken, hou er dan rekening mee dat je verplicht bent eerst een douche te nemen voordat je de spa in duikt. Bij The Blue Lagoon zijn gemeenschappelijke douches waar gebruik van gemaakt kan worden. The Lagoon is alleen niet geschikt voor kinderen jonger dan 2 jaar.

Onder meer de IJslands grootste geiser en hoogste waterval vind je in de 'Gouden Cirkel' van IJsland.

Helaas is de beroemdste geiser van IJsland, geiser Geysir, bijna niet meer actief. In het verleden spoort deze geiser kokend heet water, soms tot wel 170 meter hoog! De kleinere geiser Strokkur spuit om de 5 tot 10 minuten ongeveer 20 meter de hoogte in.

Persoonlijk vinden wij de Waterval Gullfoss de mooiste en meest indrukwekkende waterval van heel Europa. Het water bruist hier via twee treden door een diepe kloof naar beneden. Een werkelijk wonder van de natuur die de vakantie naar IJsland direct tot een succes zal maken.

Ook een bijzondere bezienswaardigheid is de Kerid vulkaankrater. Opvallend is het groene water en de mooie kleurrijke wand om de krater heen. Het is mogelijk om langs de kraterrand rond te lopen of via een pad naar het meer te lopen. Hou wel rekening met eventuele gladheid op de dagen dat het regent.

Akureyri ook wel eens de poort naar het wilde noorden genoemd laat een heel ander beeld zien van IJsland. Hier vind je bijvoorbeeld bij Hlidarfjall een mooi skigebied, waar je met een beetje geluk zelf het noorderlicht kunt aanschouwen.

Vind je het leuk om walvissen te spotten, bezoek dan de stad Husavik. Deze prachtige beesten zijn al op kilometers afstand te zien en te horen!

Ook heel bijzonder zijn de wandelpaden door het borrelende terrein met warmwaterbronnen tussen twee gletsjers in het IJslandse Hveravellir. Ben je in IJsland vergeet dan zeker niet om kennis te maken de geweldig heerlijke 'hot spring'.

Al met al heeft IJsland veel verschillende wandelroutes en bijzondere bezienswaardigheden, waarbij je je ogen uit zult kijken... Want WAUW wat is IJsland toch een ongelooflijk mooi en mysterieus land!


New York

New York bestaat uit in totaal vijf stadsdistricten, waarvan Manhattan vaak de favoriet is. In dit district vind je dan ook wel veel van de bekendere bezienswaardigheden.

Doe eens je ogen dicht en zie Manhattan voor je, wat zie je allemaal? Waarschijnlijk ten minste een groot aantal verbluffende wolkenkrabbers, er rijdt een taxi langs... Vanzelfsprekend in een knalgele kleur! Ook Central Park zal wellicht door je hoofd schieten, of misschien de bekende Wall Street of Chinatown.

Ga je van Manhattan door naar Brooklyn, ga dan via de Brooklyn Bridge. Wat geeft dat een ongelooflijk mooi zicht op de skyline, een echte hoogtepunt!

Wil je veel dat de highlights op een originele manier kunnen bewonderen, overweeg dan om helikoptervlucht te maken over New York. Wij kunnen je vertellen dat dit zal leiden tot een onvergetelijke ervaring en natuurlijk foto's om jaloers van te worden!

Zou je toch liever de stad willen bekijken zonder op een helikopter te springen, kies dan een van de volgende mogelijkheden: The Empire State Building, One World Observatory of het Rockefeller Center. Alle drie de gebouwen zorgen voor indrukwekkende uitzichten. Het voordeel van de laatste twee is dat de bijzondere Empire State Building op de foto meegenomen kan worden!

Weet jij wat we bedoelen als we spreken over de kruising van Broadway en 7th Avenue? We geven je een tip: Je vindt hier veel hectiek, gezelligheid en indrukwekkende winkelgebouwen. Yes, Times Square! Voor iedereen die zich thuis voelt in de drukte van Amsterdam, maar dan nog veel drukker en grootser!

Natuurlijk zijn er zo nog veel meer bijzondere hotspots te benoemen. Ga bijvoorbeeld met de ferry naar Staten Island en bewonder het Vrijheidsbeeld, maak een wandeling over de High Line en bezoek het bekende Central Park. In New York vind je ook vele leuke plekjes om een hapje te eten of een heerlijk drankje te nuttigen. Ook zijn er een reeks aan musea in New York die echt een indruk op je zullen maken, bijvoorbeeld het 9/11 museum.


Neem contact op met een van onze medewerkers via livechat, mail of via 0368200226 en boek de combinatie IJsland - New York