Laagste prijsgarantie
Beste online reisbureau
TrustPilot 9.0!
Terug naar het blogoverzicht
2 mei 2019

Oh, oh, Ohrid! Ontdek het prachtige Macedonië

Oh, oh, Ohrid! Ontdek het prachtige Macedonië

11 april 2019

Ohrid, een stad in Macedonië, is een vakantiebestemming waar velen nog gek genoeg niets vanaf weten. Ohrid is met 3 uurtjes vliegen vanaf Schiphol de perfecte vakantiebestemming voor jong en oud, gedurende de zomermaanden kun je genieten van een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Heerlijk relaxen in de zon of watersporten uitoefenen op het prachtige meer van Ohrid? Geen probleem, het kan allemaal in Ohrid. Ook aan culturele activiteiten ontbreekt het hier niet.

Lees snel verder en ontdekt wat je allemaal kunt doen in Ohrid!

Geschiedenis in het heden: Unesco Werelderfgoed


Fan van antieke bouwwerken? Bezoek het Antiek theater van Ohrid dat stamt uit de tweede eeuw voor Christus en ligt op het hoogste punt van een heuvel. Het bouwwerk staat tevens op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Dit theater is volledig uitgegraven, echter heeft alleen de helft van het gebouw standgehouden over de eeuwen heen. Vandaag de dag wordt het nog steeds gebruikt voor concerten en andere evenementen. Misschien zou je zelfs een concert kunnen meemaken in dit antieke theater! Wie weet?

Nog een Unesco Werelderfgoed gebouw is het historische Robevci House, het nationale Ohrid museum. Dit huis dateert uit het jaar 1863-1864 en heeft een grote geschiedenis. In het jaar 1950 werd het huis omgezet tot nationaal museum. Momenteel is het huis in gebruik voor het tentoonstellen van archeologische schatten zoals het torso van de godin Isis. Kortom, dit moet je toch wel gezien hebben als je in de buurt bent?

Behoefte aan actie tijdens jouw vakantie?


Dan is paragliden echt een aanrader! Laat je meenemen de bergen in en dan kan het allemaal beginnen. Je gaat samen met een van de professionele paragliders mee en kunt volop van het prachtige uitzicht vanuit de lucht genieten. Altijd al willen paragliden? Waarom niet in zo een mooie omgeving? Hoogtevrees? Uit ervaring is dit heel goed te doen en heb je niks om je druk om te maken. Gewoon doen dus.

Het toppunt van Ohrid, misschien zelfs van heel Macedonië, is toch echt het meer van Ohrid. Dit is het oudste meer van Europa. Dit meer staat bekend als de parel van de Balkan, en het zal je ook echt niet teleurstellen gezien de helderheid van dit water. Het meer is een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale mensen. Zij verdienen aan de visserij en het toerisme. Of je nu wilt kajakken, duiken, snorkelen, zeilen of een boottocht wilt maken, het kan allemaal in en op het meer van Ohrid.

 

FFOOOODDD!


Onmisbaar in Ohrid is het lekkere eten. Macedonië staat bekend als een voordelige vakantiebestemming en dat betekent: eten voor een prikkie. In lokale restaurants heb je voor €5,- al een hoofdgerecht! Het eten in Ohrid bestaat vaak merendeels uit vis die vers gevangen is uit het meer. Uiteraard is er ook aanbod voor de vleesliefhebbers en vegetariërs.


Kortom, Ohrid is een vakantiebestemming voor jong en oud en waar iedereen zich kan vermaken en optimaal kan genieten. Met de vele activiteiten en bezienswaardigheden hoeft niemand zich te vervelen.

Boeken dus!


Bekijk ons aanbod en laat je inspireren voor jouw volgende reis naar Ohrid!


Door: Jason Zureineh, april 2019