checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
29 april 2019

Onze Beste Tips voor Handbagage

4 september 2018

Reis jij graag alleen met handbagage? Lees dan snel verder voor onze beste tips!


Ga jij op een korte vakantie of een leuke stedentrip en neem je liever geen ruimbagage mee? Dat begrijpen wij maar al te goed!

Ruimbagage kan wat aan de prijzige kant zijn en het is ook nog eens een heel gedoe om mee te nemen. Speciaal voor jou hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet zodat je het maximale uit je handbagage kunt halen!

Pak alleen het noodzakelijke

Het klinkt logisch, maar neem alleen het écht noodzakelijke mee op reis. Je hebt nu eenmaal niet veel ruimte in je handbagage, dus de ruimte die je hebt zul je nuttig moeten gebruiken. Laat de grote verpakkingen shampoo en de flessen parfum dus thuis en neem voornamelijk testers mee, dit scheelt in zowel ruimte als gewicht!

We begrijpen dat je op elke situatie voorbereid wilt zijn en dat je het liefst alle vijf paar slippers mee wilt nemen, want stel je voor dat je een paar kwijt raakt of dat het toch niet bij je outfit matcht? Helaas is dit toch echt niet verstandig en zul je moeten kiezen!

Verdiep je in de regels

Heb je je reis geboekt en weet je al met welke airline je vliegt? Mooi! Tijd om te kijken welke handbagageregels gehanteerd worden. Klinkt misschien saai, maar er zijn verschillende regels per airline. Bij de één zijn de afmetingen groter en bij de ander mag je zelfs een extra stuk meenemen.

Neem voor vertrek de regels goed door, dit kan in je voordeel werken en zo ben je éxtra goed voorbereid op reis!


Boekje lezen?

Lees jij graag boeken op vakantie? Leuk! Maar laat deze wel thuis wanneer je enkel met handbagage reist. Boeken nemen nu eenmaal veel ruimte in beslag en zijn ook nog eens erg zwaar. Neem gewoon je telefoon mee en download vooraf een aantal spannende thrillers, sprookjesachtige romans of een inspirerende reisgids . Dat is pas handig!

Trek zoveel mogelijk aan!

Hoe bedoel je, trek zoveel mogelijk aan? Nou, dat zullen we je even uitleggen. Er zit een maximum gewicht op je handbagage. Wanneer je reist naar een koele bestemming, zul je voornamelijk warme en dikke kleding meenemen. Dat weegt natuurlijk extra en daardoor kom je al snel tekort aan je handbagage.

Vandaar de tip: trek zoveel mogelijk aan. Wanneer je namelijk in de rij staat op de luchthaven en je de meeste “zware” kleding al aan hebt, scheelt het gewicht in je bagage!

Elektronica als laatste

Bij de douane zul je je elektronica uit je handbagage moeten halen om vervolgens op de band te leggen. Het is dan niet zo handig als alles onderop ligt en je een kwartier bezig bent om alles bij elkaar te rapen! Daarom pak je je elektronica als laatste in en zorg je dat je er gemakkelijk bij kunt. Scheelt tijd, stress en moeite!

Wat is jouw ultieme tip?

Ben je benieuwd naar al ons aanbod? Kijk snel en boek een prachtige reis!


Door: Claudia Giesen, september 2018


.