checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
27 juni 2017

Collega Els bezocht de Verenigde Arabische Emiraten: Ras Al Khaimah, Ajman en Dubai. Dit land aan de Perzische Golf trakteert bezoekers op uitgestrekte vergezichten, torenhoge wolkenkrabbers en een scala aan activiteiten die op de gemiddelde zonvakantie niet tot de mogelijkheden behoren.

   

Vakantie in de Emiraten

10 tot 20 jaar geleden zou een vakantie naar de Emiraten nog niet heel gangbaar geweest zijn, maar deze bestemming is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Met een goede reden, want dit land aan de Perzische Golf trakteert bezoekers op uitgestrekte vergezichten, torenhoge wolkenkrabbers en een scala aan activiteiten die op de gemiddelde zonvakantie niet tot de mogelijkheden behoren.

Wanneer je kiest voor een verblijf in de Emiraten, dan kies je voor een trip die van de gebaande paden afwijkt. Je kiest voor woestijn, de blauwe wateren van de Perzische Golf en de Jungles van glas en staal van de grote steden.    

 

De cultuur

De cultuur van de VAE heeft veel gemeen met de cultuur van omringende Arabische landen. Je vindt er echter ook veel invloeden uit Iran, Pakistan en India. De rol van het land op het wereldtoneel en haar populariteit bij toeristen hebben er voor gezorgd dat veel van de inwoners bekend zijn met de gewoontes van verschillende culturen en hier dan ook tolerant tegenover staan.

Het wordt over het algemeen als onbeleefd beschouwd om als man een vrouw de hand te schudden (en omgekeerd), maar meer dan een licht geïrriteerde blik zal het ook niet opleveren.

Het dragen van verzorgde kleding in de VAE wordt wel op prijs gesteld. Voor mannen betekent dit in het openbaar geen korte broeken; dit wordt gezien als kleding voor kinderen. Korte broeken zijn wel gangbaar op het strand of tijdens het sporten. Verder géén hemdjes, maar liever overhemden of t-shirts met korte mouw.

Bij vrouwen wordt het ook gewaardeerd als er niet te veel bloot zichtbaar is. Dit betekent broeken, rokken en jurken over de knie. Ook het bedekken van de schouders is gepast.

 

Zondag 21 mei 2017

Vandaag vliegen wij om 15:20 met de Emirates (A380) rechtstreeks naar Dubai waar wij om 23:59 uur verwacht worden. Na aankomst op de luchthaven en de koffers te hebben gehaald rijden we in ongeveer een uur naar ons eerste overnachtingshotel in Ras Al Khaimah, Bin Majid Beach Resort. Hier komen wij rond half 2 in de nacht aan en zoeken gelijk ons bed op om te genieten van een ietwat korte nacht, om morgen weer fris en fruitig aan het ontbijt te beginnen.     

 

Maandag 22 mei 2017

Na een uitgebreid ontbijt in het overnachtingshotel krijgen wij een presentatie van Neckermann en wordt het digitale concept van de reis uitgelegd. Wij moeten namelijk voor de studiereis Polarsteps bijhouden. Polarsteps is een leuke en handige app, deze houdt de route bij van de reis die je maakt. Zodra de app is geïnstalleerd houdt hij automatisch bij waar je bent geweest, ook als je geen internet hebt! Zorg er wel voor dat je locatie aanstaat, zodra je weer internet hebt worden de steps weer bijgewerkt.

Rond 13:00 is de presentatie afgelopen en vertrekken we per bus naar Double Tree Marjan Island, waar we een rondleiding krijgen door het hotel en gaan genieten van een overheerlijke lunch.

Dit prachtige hotel ligt aan de zee in Ras al Khaimah en telt ongeveer 723 kamers. Het hotel heeft maar liefst 7 zwembaden en ruime, comfortabele en luxe kamers. In de 3 restaurants kan je genieten van de meest lekkere gerechten (de lunch is echt super!). Voor de kinderen is er een apart kinderbad met waterspeeltuin en een glijbaan en is er een miniclub met dagelijkse animatie.

Na de lunch rijden we door naar hotel Rixos Bab Al Bahr , welke onder de Signature hotels van Neckermann valt.

Dit all inclusive hotel ligt ook op het Marjan Island. Er zijn luxe en moderne kamers met tuin- zwembad- of zeezicht. Op het resort zijn verschillende sport- en ontspanningsfaciliteiten. Er zijn verschillende restaurants waar je smaakpapillen worden geprikkeld. Ook de kinderen vervelen zich geen moment. Er is onder andere een kinderbad, een speelruimte met Playstation en Xbox, een kidsclub (Rixy Kids Club) en een club voor tieners van 10 tot 19 jaar (Teen’s Republic). Het hotel heeft zelfs een eigen souk!

Na dit hotelbezoek gaan we naar Al Wadi hotel Ritz Carlton voor een rondleiding en het avondprogramma. We bezoeken het hotel in groepjes en rijden in verschillende golfkarretjes over het resort.

Allereerst bekijken we één van de tentet villa’s in dit prachtige woestijnresort, wat een luxe! Alle villa’s hebben een infinity pool met enorm veel privacy. Dit resort is zeker de moeite waard als je er even een paar nachten tussenuit wilt, even helemaal niks aan je hoofd!

Wij gaan met de golfkarretjes verder over het resort. Er is op dat moment verder niet heel veel te zien, er zijn ook werkzaamheden aan de gang, waardoor wij niet in de gelegenheid zijn om in het restaurant te verblijven.

Met de golfkarretjes rijden we terug naar de receptie. Hier staan inmiddels onze 4x4 auto’s klaar voor een jeepsafari in de woestijn! Met de stoere Toyota Landcruiser de woestijn in en met hoge snelheid over de toppen van de zandduinen en driften naar beneden. Onze chauffeur is iets té enthousiast en wij komen vast te zitten in het zand. Na een paar keer draaien met het stuur en voorzichtig gas geven, komen we er gelukkig nog redelijk snel uit en kunnen we verder aan het avontuur. Op het topje van de duinen maken we een korte stop voor de zonsondergang. Prachtig om te zien hoe de zon ondergaat in de woestijn!

Hierna rijden we naar het bedoeïenen kamp, waar wij heerlijk eten van de barbecue en kunnen genieten van verschillende shows. Aan het einde van de avond rijden we terug naar het overnachtingshotel om van een welverdiende nachtrust te genieten. Nog even snel onze spullen weer inpakken, want morgen checken we uit en gaan we richting Dubai om daar nog 2 nachten door te brengen.     

 

Dinsdag 23 mei 2017

Na een uitgebreid ontbijt checken we uit en vertrekken we rond 10:00 uur naar hotel The Cove Rotana Resort voor een hotelbezoek. Dit resort is echt prachtig gelegen. Dit groots en luxueus opgezet resort is gebouwd in de vorm van een Arabisch dorp en is ook onderdeel van het Signature aanbod. Het 5-sterren resort is omgeven met watervallen, duinen en diverse lagunes. Het privé strand is ook super mooi, hier kan je heerlijk tot rust komen. De verschillende ‘infinity pools’ bieden je een prachtig uitzicht over de zee.

De villa’s beschikken allemaal over een eigen privé zwembad en kan in zijn geheel worden gereserveerd. Deze hebben 3 woonlagen en elke woonlaag heeft een woonkamer en slaapkamer met badkamer. Zo kan je op dit resort heel goed met een groot gezin met kinderen in één van deze villa’s verblijven en heeft iedereen ook nog privacy!

Na een korte break in de lobby om even af te koelen van het enorm warme (hete) zonnetje, gaan we door naar het volgende Emiraat Ajman. Ajman is het kleinste Emiraat. Dubai ligt op minder dan een uur rijden en is dus perfect voor een dagexcursie (of 2 dagen).

We komen aan in hotel Ajman Saray. Ook dit hotel is onderdeel van het Signature aanbod. De bijzonder mooie ingerichte kamers en suites hebben allemaal een balkon waar je de zonsopgang kunt zien. De kamers zijn verrassend mooi ingedeeld. Terwijl je in bad ligt, kijk je zo door het raam naar de zee. Er zijn 6 verschillende restaurants en deze bieden het allerbeste uit de wereldkeuken. Voor de kinderen is er een apart kinderbad en speeltuin met verschillende speeltoestellen.

In dit hotel mogen wij gaan genieten van een overheerlijke lunch in buffetvorm.

Hierna hebben we vrije tijd en hebben we de mogelijkheid om even te relaxen bij het zwembad van dit prachtige hotel. Het weer voelt vandaag een stuk aangenamer dan de vorige dagen, want er staat een vrij stevige wind afkomstig vanaf de zee. Dit zorgt gelukkig voor iets meer verkoeling.

Na anderhalf uur te hebben genoten bij het heerlijke zwembad van dit prachtige hotel moeten we onze spullen weer pakken, want we gaan naar Dubai!!

Dubai, het rijkste land van de Verenigde Arabische Emiraten, is een land waar je geweest móét zijn. Het heeft ruim 2 miljoen inwoners en een (zeer) warm woestijnklimaat. Er is genoeg te zien en te beleven. Denk hierbij aan het hoogste gebouw van de wereld, de Burj Khalifa, het opvallende hotel Atlantis the Palm op het Palm Eiland en het grootste winkelcentrum ter wereld; de Dubai Mall. Verder kijk je je ogen uit naar de vele wolkenkrabbers, de luxe winkels en de schitterende zandstranden.

Na ongeveer een uur te hebben gereden komen we aan in The Rove City Center. We checken in en hebben tijd om ons even op te frissen en om te kleden. The Rove City Center is een mooi 3-sterren hotel, heel modern en van alle gemakken voorzien. Het ligt op slechts 10 minuten afstand van de luchthaven en op steenworp afstand van de Deira Shopping Mall. Met de gratis WiFi, een 48 inch interactief tv-scherm en ruime kamers biedt dit hotel alles wat je nodig hebt. Dit hotel is weer eens een leuke verandering na alle hotels die we op dit moment gezien hebben.

Na ons te hebben opgefrist vertrekken we naar de Marina voor een showcruise met diner. Dit vindt plaats op een traditioneel houten schip. De Marina is een uitgaansgebied met veel restaurants en bars met terras. Maar ook luxe appartemententorens met zicht op de haven en de vele mooie hotels. Aan boord genieten we van entertainment en een maaltijd met alles er op en eraan.

Tijdens de cruise hebben we prachtige foto’s kunnen maken van de bijzondere skyline van Dubai.

Woensdag 24 mei 2017

Na een uitgebreid (en verrassend) ontbijt in the Rove rijden we met de bus naar de overkant van de Creek en brengen we een bezoek aan Golden Sands en City Max Bur Dubai.

Golden Sands Apartments: Dit is het grootste 3-sterren complex in Dubai en heeft verschillende gebouwen welke voor verschillende verblijven gereserveerd worden. De een is echt voor mensen die lang verblijven in Dubai en de ander voor de vakantiegangers die kort in Dubai verblijven.

Het gebouw dat wij gaan bekijken heeft een kleine, eenvoudige lobby. Het is een beetje gedateerd, een heel verschil met wat wij de afgelopen dagen gezien hebben. Daarentegen is dit wel een zeer betaalbare accommodatie. Een shuttle service brengt je gratis naar het strand op ongeveer 5km afstand. Er zijn studio’s en 2 en 3-kamerappartementen. De woonkamers hebben 2 echte bedden (geen slaapbank zoals in de meeste appartementen).

Het complex ligt op loopafstand van het winkelcentrum Al Rais, Burjuman en de Gouden souks. Daarnaast beschikt het complex over een zwembad en een restaurant.

CityMax Bur Dubai: Dit hotel ligt heel dicht bij Golden Sands, maar vanwege de enorme warmte worden we heerlijk vervoert met de bus. Dit 3-sterren hotel is stijlvol ingericht en de kamers zijn prima ingericht. Er is zelfs een rokers verdieping, voor degene die roken. Wil je dit niet, dan kan dit in de boeking aangegeven worden. Het hotel ziet er aan de binnenkant heel fris uit, er zijn verschillende restaurants en een sportsbar waar zelfs alcohol wordt geschonken. Er is veel openbaar vervoer in de buurt, met de metro ben je binnen een halfuur bij de Marina. Op het dak van dit hotel bevindt zich een klein zwembad waar je verkoeling kan zoeken na een warme drukke dag. Ook dit hotel biedt een gratis shuttle service naar het strand.

Aansluitend rijden we door naar Mövenpick Ibn Battuta Gate Hotel, waar we een korte rondleiding krijgen en genieten van een zeer uitgebreide en heerlijke lunch. We zijn de afgelopen dagen flink verwend, maar de lunch in dit hotel is de beste. Er wordt echt van alles geserveerd. Er wordt zelfs verse sushi bereid. Tijdens de lunch krijgen we drankjes en zelfs wijn is inbegrepen. Dit is het enige hotel welke wij bezocht hebben waar dit wordt gedaan. Dat laten wij natuurlijk niet aan ons voorbij gaan en genieten van een overheerlijke wijn.

Het hotel ligt in het nieuwe gedeelte van Dubai, aan het IBN Battuta Shopping mall en op ongeveer 10 minuten afstand (gratis shuttle) van Jumeirah Beach met prive toegang tot de Ocean Beach Club. Het is een all inclusive hotel (ook in de beachclub), op de 8e verdieping is een zwembad met uitzicht over Dubai. De lobby van dit hotel was overigens echt prachtig! (zie foto)

Na de lunch gaan we Dubai wat beter leren kennen door middel van een city tour.

We worden als eerste naar de Metro Line gebracht, waar wij met de metro over het palmeiland reizen tot aan hotel Atlantis the Palm. Hier maken we een fotostop (we hebben helaas geen tijd om het hotel van binnen te bekijken) en vervolgens stappen we weer op de bus om verder te gaan met de tour. Hierna rijden we door naar de Marina waar we ook weer foto’s kunnen maken. Vanwege de enorme warmte (+/- 45 graden) is het eigenlijk te warm om lang op straat te zijn. Het is op straat ook niet druk. We maken een foto van de twisted tower en springen weer in de koele bus om verder te gaan naar The Walk. Dit is een kilometers lange boulevard met restaurants, marktkraampjes en winkeltjes waar je heerlijk over heen kunt lopen.

Na een stuk te hebben gelopen en te kunnen genieten van wat er allemaal te zien is, vond iedereen het een goed idee om weer naar de bus te lopen (zelfs onze gids vond het enorm warm). Gelukkig worden we de hele reis voorzien van flesjes water en dat hebben wij ook zeker wel nodig in deze hitte.

Hierna rijden we door naar de Souk, waar wij even kunnen slenteren en nog wat souvenirs kunnen scoren, want we gaan morgen alweer naar huis. De souk is heerlijk overdekt met airco dus wij hebben niets te klagen.

Vanuit de souk heb je zicht op de Burj al Arab, welke wij hierna ook bezoeken. Het is nog even een stukje rijden, vervolgens wordt de bus geparkeerd aan het strand en stoppen we voor een fotostop bij de Burj al Arab. Ook hier hebben wij helaas niet de mogelijkheid om een rondleiding te doen, maar het is al super om dit hotel een keer in het echt gezien te hebben.

We komen een beetje in tijdgebrek dus hebben niet al te veel tijd om onze city tour op tijd af te hebben. We gaan gauw door naar de Dubai Mall waar we lekker kunnen shoppen, een bezoek brengen aan het aquarium en genieten van de fonteinshow aan de voet van de Burj Khalifa.

Dit gebouw is zo groot, het steekt echt af in alle andere enorm hoge gebouwen en het is prachtig om te zien met de fonteinshow ernaast.

De avond is inmiddels aangebroken en vanuit de Mall stappen we weer in de bus om naar The Rove Downtown te rijden voor een diner en rondleiding. Dit hotel is als 2 druppels water met The Rove City Center en heeft 2 kamertypes; de kamer met uitzicht op Burj Khalifa en de kamer zonder zicht op dit gebouw. Er is wederom snelle en gratis WiFi, een 24-uurs supermarkt en trendy ontbijt met Super Food en gaaf interieur. Dit hotel is in 2016 geopend en heeft een ideale ligging. Geniet aan het zwembad of ga lekker sporten in de 24-uurs fitness.

Na genoten te hebben van weer een heerlijke maaltijd keren we terug naar ons overnachtingshotel.     

 

Donderdag 25 mei 2017

Vandaag een vroege start, zodat we onze opdrachten van de studiereis af kunnen maken onder het genot van het heerlijke ontbijt in Rove City Center. De opdrachten worden daarna gepresenteerd in de groep en na afloop van de presentatie is het tijd om terug te keren naar de luchthaven en afscheid te nemen van Dubai.

Om 20:00 komen we aan op Schiphol en kan ik terugkijken naar een zeer leerzame studiereis!

.