Laagste prijsgarantie
Beste online reisbureau

Corona maatregelen

De wereld wordt al maandenlang in de greep gehouden door het coronavirus. Dit leidt tot een reeks reisadviezen en maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Toch is het nog steeds mogelijk om te genieten van een welverdiende vakantie. Maar welke landen zijn open voor toeristen? En welke maatregelen en regels gelden er momenteel? We hopen met deze informatie je verder op weg te helpen en jouw vragen over vakantie tijdens corona te beantwoorden.Reisadviezen springen van oranje naar geel en weer terug. Momenteel geldt er voor veel landen een negatief reisadvies. Dit houdt in dat de Nederlandse overheid het sterk afraadt om naar deze gebieden te reizen. Via de Nederlandse Overheid kun je het reisadvies per land checken. Het is echter niet verboden om naar de oranje gekleurde landen af te reizen. Net als voor een geel reisadvies geldt ook voor code oranje dat het ‘slechts’ een aangescherpt advies is. Hierbij adviseert de overheid om alleen nog naar deze bestemming te gaan als de reis noodzakelijk is. Mocht je toch afreizen, raad de overheid je aan om je goed voor te bereiden en je in te lezen over de situatie ter plaatse.

LET OP! Indien je vliegt vanaf een Duitse luchthaven, wordt in 99% van de gevallen gekeken naar het Duitse reisadvies. Je vertrekt immers niet vanuit Nederland.


 

Iedere luchtvaartmaatschappij heeft andere maatregelen. Echter zijn de hoofdlijnen voor elk gelijk.

 • Mondkapjes zijn verplicht op het vliegveld en tijdens de vlucht.
 • De minimumleeftijd varieert per luchtvaartmaatschappij. Informeer hiervoor ons of de luchtvaartmaatschappij vanaf welke leeftijd uw kind een mondkapje moet dragen. Het mondkapje af wanneer je eet of drinkt, probeer dit zo kort mogelijk te houden.
 • Alle passagiers die van, via of naar een Nederlandse luchthaven vliegen, moeten een gezondheidsverklaring invullen.
 • Afstand houden op de luchthaven en aan boord.
 • Het is natuurlijk niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden in het vliegtuig. Maar het risico op besmetting aan boord is laag. De lucht aan boord wordt steeds ververst door middel van HEPA-filters. Maar belangrijk is wel om een ieder de ruimte te geven tijdens het binnengaan en tijdens het verlaten van het vliegtuig.

Bij specifieke vragen kunt u contact met ons opnemen of de luchtvaartmaatschappij raadplegen.

We kunnen helaas niet voor elke hotel die wij aanbieden de maatregelen op een rij zetten. Dit omdat het simpelweg niet bij te houden is door de vele veranderingen. Net als bij de reisadviezen worden maatregelen versoepeld of juist aangescherpt. Maar mochten er specifieke vragen zijn, kunnen wij dit altijd voor u navragen bij het hotel.

Het kan natuurlijk zijn dat jouw hotel gesloten blijft in de periode dat jij daar zou verblijven. Zo hebben sommige hotels hun deuren moeten sluiten, zijn begonnen met renovaties of kunnen niet op tijd open door de protocollen die gelden.
Wanneer wij dit te horen krijgen wordt er gezocht naar een gelijkwaardig alternatief. Soms is dit niet mogelijk en zullen wij samen met jou naar een passende oplossing zoeken.
We proberen je hierover zo snel mogelijk te informeren, echter zijn wij afhankelijk van het hotel en onze hotelpartners.

Er zijn wel maatregelen welke wijzelf standaard in acht kunnen nemen om zo veilig op vakantie te kunnen.

 • Social distancing
 • Houdt 1,5 tot 2 meter afstand van personen buiten jouw reisgezelschap.
 • Was je handen.
 • Via de handen kunnen makkelijk ziekteverwekkers worden verspreid. Door regelmatig je handen te wassen met water en zeep, verklein je de kans dat je zelf of iemand in je omgeving ziek wordt.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Vergeet jouw mondkapje(s) niet.
 • En draag deze ook wanneer afstand houden niet mogelijk is of wanneer dit gevraagd wordt.
 • Bij klachten, blijf thuis.
 • Wanneer je klachten hebt voor jouw vakantie, doe een test. Alleen zo voorkomen we verdere verspreiding. Wanneer je klachten tijdens jouw vakantie krijgt, neem dan telefonisch contact op met het hotel en/of reisleiding.