Laagste prijsgarantie
Beste online reisbureau

Corona maatregelen Canarische Eilanden

Zonder enige twijfel zijn de Canarische Eilanden de beste winterzonbestemming van Europa. Vanwege de ligging ten westen van het Marokkaanse vasteland zijn de winters hier milder dan in de rest van Europa en is het een groot deel van de winter heerlijk vertoeven op de eilanden Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en La Palma.

In navolging van de Belgische en Duitse overheid heeft nu ook de Nederlandse overheid het reisadvies voor de Canarische Eilanden aangepast. Het oranje reisadvies is nu veranderd naar geel. Dat betekent dat reizen weer mogelijk is zonder consequenties als quarantaine bij thuiskomst.
Het vaste land van Spanje en de Balearen blijven nog wel op oranje staan. We hopen natuurlijk dat dit zo snel mogelijk ook mag veranderen. Maar de Canarische eilanden zijn zeker voor het najaar en de winter heerlijke winterzon bestemmingen.


 

Wat heb je nodig?

Reisbrancheorganisatie ANVR had bij het ministerie van Buitenlandse Zaken aangedrongen op versoepeling van het reisadvies voor de Canarische eilanden. Genomen coronamaatregelen op de eilanden hebben er inmiddels voor gezorgd dat het aantal besmettingen er al weken onder de 50 per 100.000 inwoners ligt, aldus de ANVR.


Maar om de besmettingen laag te houden is er voor een vakantie naar de Canarische Eilanden een negatieve PCR-test of een antigeentest 72 uur voor aankomst nodig. Zonder die negatieve test mag en kan men op de eilanden geweigerd worden op het vliegveld of in de accommodaties.
Het is nog niet bekend of die test ook nog op de luchthaven zelf gedaan kan worden als noodoplossing.
U ontvangt samen met de reispapieren een gezondheidsverklaring welke voor de luchtvaartmaatschappij ingevuld dient te worden.
Ook dient er vooraf een digitale gezondheidsverklaring ingevuld te worden via deze link.


Wat zijn de maatregelen en restricties ter plaatse? 

  • Het is uw eigen verantwoording om 2 meter afstand te houden van elkaar.
  • Mondkapjes zijn enkel verplicht in het openbaar vervoer en alle gesloten ruimtes
  • In tegenstelling tot Nederland, zijn de restaurants en café’s open.
  • Wanneer je besmet bent met het COVID-19 virus dien je verplicht in isolatie te verblijven.

Ben je nog op zoek naar een mooie zonvakantie? Bekijk dan ons vakantieaanbod naar de Canarische Eilanden.