Laagste prijsgarantie
Beste online reisbureau

Kan ik online inchecken?

 

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is dit mogelijk. Wat hierbij de regels zijn, verschilt per luchtvaartmaatschappij. Houd er rekening mee dat, indien je naast het online inchecken ook gebruik maakt van extra services zoals stoelreserveringen, er vaak extra kosten bijkomen.

In de boekingsbevestiging kun je de luchtvaartmaatschappij en het reserveringsnummer vinden welke je nodig hebt voor het online inchecken. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het niet verplicht online in te checken en kan dit ook nog op de luchthaven voordat u vertrekt. Momenteel zijn er twee luchtvaartmaatschappijen waarbij dit wel verplicht is; Ryanair en Easyjet. Doe je dit niet, dan krijg je een boete op de luchthaven of wordt u niet toegelaten tot de vlucht.

Het online inchecken vindt plaats direct bij de luchtvaartmaatschappij, hier komen wij in principe niet tussen en bij problemen kunnen wij dan eigenlijk ook niet ondersteunen. Uiteraard kunnen we je wel helpen met waar en hoe online in te checken. Neem bij vragen dus contact op met een van onze medewerkers.

Categorie: