checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het nieuwsoverzicht
07 maart 2023

In 2023 draaien alle Barut Hotels op eigen groene energie

Door de investering van Barut Hotels om eigen energie op te wekken, zullen in 2023 alle Barut Hotels op groene energie draaien. Daarnaast is de hotelgroep betrokken bij verschillende duurzaamheidsprojecten en onderscheidt Barut Hotels zich door zijn maatschappelijke verantwoordelijkheidsprojecten in het onderwijs, cultuur, kunst en sport.


De eerste groene energie-gecertificeerde hotels in het Middellandse Zeegebied in Turkije zijn hotel Lara Barut Collection en Acanthus Cennet Barut Collection. Uiteindelijk zullen alle hotels van de keten dit jaar nog hun eigen energie gaan opwekken om over het groene energiecertificaat te beschikken en het hele hotel van groene energie te voorzien.


In 2023 draaien alle Barut Hotel op eigen groene energie

De volgende stap wordt gezet door Bayou Villas. 24 privé-villa’s op een oppervlakte van 25.000 vierkante meter, met comfort en een uniek design. Naast de 1, 2, 3 of 4 slaapkamers heeft elke villa een eigen tuin en zwembad met zoet- en zeewater.


Barut Hotels zijn klaar voor zomerseizoen 2023

De hotels Barut Hemera, Arum Barut Collection en Acanthus Cennet Barut Collection zijn in het winterseizoen gerenoveerd. Zij zullen zonder verlies aan servicekwaliteit opnieuw worden geopend met gerenoveerde ruimtes en een stijlvolle inrichting.

De Hotels Acanthus Cennet Barut Collection, Lara Barut Collection en Barut Hemera hotels zijn het hele jaar door open. Vanaf 19 maart verwelkomt ook Arum Barut Collection zijn gasten. Barut B Suites, Barut Sunwing Side Beach en TUI BLUE Barut Andiz openen op 1 april weer haar deuren. Het luxueuze hotel Anda Barut Collection in Didim is nog in aanbouw, maar zal in 2024 ook openen.


Barut Hotels verdubbelt sponsorsteun voor historische opgravingswerken Side

Al jaren is Barut Hotels de officiële sponsor voor de opgravingen in de oude stad Side. In 2023 verdubbelt de groep echter haar sponsorsteun. De opgravingswerken in Side zijn namelijk een belangrijke factor in de toeristische potentie van de regio. De opgravingswerkzaamheden worden daarom met de steun van het ministerie van Toerisme van de Republiek Turkije intensief flink voortgezet.

In de zomer van 2023 zal de historische stad Side haar bezoekers weer verwelkomen met nieuwe plekken die voor het eerst openbaar te zien zullen zijn. De opgravingen zullen gericht zijn op de diepgewortelde geschiedenis van de stad.

 


.