checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het nieuwsoverzicht
17 december 2018

Geen verplichte ruimbagage meer in pakketreizen van Thomas Cook

Vanaf 19 december kun je voor vliegreizen van Thomas Cook zelf kiezen voor ruimbagage in het pakket. Voorheen was het verplicht ruimbagage bij te boeken.

Volgens Thomas Cook ontstond er een onjuiste vergelijking in de vergelijkingssystemen van hun retailpartners. Zo werden de pakketreizen van de touroperator weergegeven inclusief de prijzen van ruimbagage, terwijl reizen van de concurrent zonder ruimbagage aangeboden werden.
“Wij kunnen ons voorstellen dat het in de praktijk voor een reisagent onbegonnen werk is om de toeslag voor de ruimbagage iedere keer handmatig van de prijs af te trekken om een correcte prijsvergelijking te maken, derhalve hebben we besloten de ruimbagage uit het pakket te halen,” aldus Rutgher Verstrepen, Commercial Owner Sales van Thomas Cook Nederland.

Voor zowel reisbureaus als klanten is deze verandering voordelig. Een correcte prijsvergelijking is ingang van 19 december 2018 gemakkelijker te maken. Klanten zien een lagere prijs en kunnen zelf kiezen voor een reis inclusief of exclusief ruimbagage.

Wil je graag een offerte van jouw favoriete reis? Vul dan hier een offerte aanvraag in zodat wij een prachtige reis kunnen uitzoeken of neem direct contact met ons op!

 

Bron: CooksInfo