checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het nieuwsoverzicht
27 juli 2023

Ontdek deze winter de prachtige skigebieden in Noorwegen en Zweden met TUI! De reisorganisatie heeft het wintersportaanbod uitgebreid met twee bestemmingen: Trsyil in Noorwegen en de Sälenfjällen skiresorts in Zweden. Deze skigebieden grenzen aan elkaar en vormen samen een wintersportgebied. Vanaf 23 december tot en met 16 maart 2024 vliegt TUI fly wekelijks vanaf Schiphol naar de gloednieuwe Scandinavian Mountains Airport, die strategisch op de grens van Noorwegen en Zweden ligt.

Met een korte vlucht van ongeveer anderhalf uur landen reizigers op de Zweedse luchthaven, dicht bij de grens met Noorwegen. Dankzij de gunstige ligging is de transfer naar de vakantiebestemming snel en gemakkelijk, variërend tussen de 20 en 45 minuten.

De skigebieden zijn volgens TUI 'sneeuwzeker tot april' en bieden alle faciliteiten die nodig zijn voor een geweldige wintersportervaring, vooral voor gezinnen en families. Er zijn goed onderhouden en verlichte pistes, hoogwaardige sneeuwcondities en bijna alle accommodaties bevinden zich op ski-in/ski-out locaties. Wat een wintersport in Scandinavië extra bijzonder maakt, zijn de unieke excursies die je kunt ondernemen, zoals sneeuwscooter- of huskytochten. Deze activiteiten maken een wintersportvakantie in Scandinavië perfect voor avontuurlijke reizigers die eens iets anders willen dan de standaard wintersport.

In Noorwegen biedt Trysil het grootste skigebied van het land, met 71 km aan skipistes die geschikt zijn voor zowel beginners als licht gevorderde wintersporters. Speciaal voor kinderen is Trysil een waar skiparadijs, met pistes die eindigen op vlak terrein en kindvriendelijke liften. Snowboarders en freestyle skiërs kunnen zich uitleven in de twee funparken in het gebied.

In Zweden kunnen wintersportliefhebbers genieten van rustige en brede pistes, zonder lange wachtrijen bij de liften. De accommodaties zijn van hoge kwaliteit en liggen dicht bij de pistes. Hoewel de pistes niet zo hoog liggen als in de Alpen, biedt het uitzicht over het winterse Zweedse landschap een betoverende ervaring. Ook in Zweden zijn de skigebieden zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen, en voor langlaufers zijn er talloze loipes beschikbaar. Daarnaast zijn er buiten de pistes genoeg activiteiten te ondernemen, zoals huskytochten of sneeuwschoenwandelingen bij maanlicht. TUI biedt accommodaties aan in Stöten, Skistar Sälen (inclusief de deelgebieden Hundfjället, Tandadalen, Hogfjället en Lindvallen) en Kläppen.

Stöten wordt door velen beschouwd als het leukste skigebied in de regio Dalarna, ondanks dat het relatief klein is. Er zijn echter volop skimogelijkheden, met 32 km aan pistes verdeeld over 3 delen. Gevorderde skiërs zullen genieten van de uitdagende skipistes hier.

Skistar Sälen is een ideale bestemming voor families en biedt meer dan 100 km aan pistes. De deelgebieden Hundfjället, Tandadalen, Hogfjället en Lindvallen zijn allemaal zeer kindvriendelijk, maar er zijn ook genoeg uitdagende pistes voor gevorderde skiërs. De skipas die bij het verblijf is inbegrepen, is geldig in alle vier de gebieden.

Kläppen is ontstaan in 1982 en is nog steeds in ontwikkeling. Met 32 km aan pistes in een bosrijke omgeving biedt het skigebied afwisselende mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden, evenals voor kinderen. Kortom, met TUI kun je deze winter genieten van onvergetelijke wintersportavonturen in de skigebieden van Noorwegen en Zweden. 

 

.