checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het nieuwsoverzicht
23 september 2019

Thomas Cook Group failliet: wat gebeurt er met mijn reis?

Maandagmorgen is de Thomas Cook Group, de overkoepelende organisatie van Thomas Cook Group Nederland, failliet verklaard. We begrijpen dat dit veel vragen bij u oproept

Wat is er momenteel bekend over het faillissement?

Tot onze grote spijt heeft ook Thomas Cook Nederland faillissement aangevraagd. Het stopt hierdoor direct met alle activiteiten.

Wordt mijn reis geannuleerd?

Ben jij op dit moment op vakantie via een pakketreis van Thomas Cook? Dan is de kans groot dat je je vakantie gewoon kunt afmaken en ook de vluchten zullen gewoon doorgaan. Reisorganisatie TUI neemt namelijk de afhandeling over. Mochten er zich problemen voordoen op bestemming, neem dan contact op met TUI via  070 30 711 11.  Alle reizen die nog moeten vertrekken, zijn definitief geannuleerd. Samen met jou gaan wij op zoek naar een oplossing.

Ben ik hiervoor verzekerd?

Thomas Cook is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Wanneer je een reis boekt bij één van touroperators die aangesloten zijn bij de SGR, word je dus automatisch door de SGR beschermd. SGR staat garant voor jouw vooruitbetaalde reisgeld en zorgt er bijvoorbeeld voor dat jouw verblijf of terugreis in dit soort situaties alsnog wordt betaald.

Namens onze reizigers zullen wij het bedrag dat reeds door u betaald is, claimen via SGR. Echter weten wij ook dat het maanden kan duren voordat dit teruggevorderd is. Daarom lanceren wij in de loop van deze week de mogelijkheid om gemakkelijk een nieuwe reis te boeken via de Lavida Travel website. U kunt namelijk d.m.v. van uw Thomas Cook reserveringsnummer een nieuwe reis boeken, zonder hiervoor opnieuw (aan) te betalen. Uit coulance zal Lavida Travel deze betaling tijdelijk voor haar rekening nemen. Mocht de reissom lager of hoger zijn dan uw oude reis zal dit worden verrekend op de factuur. Wij zullen u informeren, op het moment dat dit mogelijk is.

U kunt er ook voor kiezen om geen nieuwe reis te boeken. Restitutie van het door u aan ons betaalde bedrag, zal plaatsvinden zodra wij het bedrag van SGR hebben ontvangen.

Wordt mijn vakantie omgeboekt?

In het geval dat jouw reis geannuleerd is, zal Lavida Travel er alles aan doen om jou alsnog een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Op volgorde van vertrekdatum wordt er door het Service Center van Lavida Travel, contact met je opgenomen. Samen gaan we op zoek naar een passend alternatief. Geen zorgen dus. Jij zult alsnog genieten van die welverdiende vakantie!

Stichting Garantiefonds Reizen (SGR)

Goed om te weten; de reizen van Thomas Cook zijn gedekt door de Stichting Garantiefonds Reizen. Dit houdt in dat je als reiziger nooit jouw (aan)betaling en/of vakantie kwijt bent. Op het moment dat een reis vanwege faillissement geen doorgang kan plaatsvinden, zal dit fonds zorgen voor de juiste uitvoer van jouw reis en/of terugbetaling.