Fantazia Resort Marsa Alam
Prijzen en boeken

Fantazia Resort Marsa Alam

Ligging
600 m lang zandstrand. Het centrum ligt op 24 km afstand.

 

Uitrusting
Hotel complex met uitgebreide tuinen, in de 3 zwembaden bfinden, omgeven door een zonneterras en een bar bij het zwembad (stoelen, parasols en handdoeken zijn hier en op het strand incl.). Receptie, restaurant, 1 à la carte restaurant, koffie bar, lounge, disco, winkels. Egypte. Cat. 4 sterren, 254 kamers.

 

Maaltijden
All inclusive: ontbijt, lunch en diner buffet. Laat ontbijt vanaf 10: 00-12: 30 uur. Pizza van 12: 30-14: 00 uur. Snacks en gebak vanaf 16: 30-17: 30 uur. Lokale alcoholische en niet-alcoholische dranken, koffie en thee van 10: 00-24: 00 uur in geselecteerde gebieden.

 

Sport & Fitness
Fitness Center (ongeveer 110 vierkante meter, met 12 fitnessapparaten) en tafeltennis zijn inbegrepen. Watersport op het strand door de lok. Provider voor een vergoeding.

 

Vermaak
Spelletjes en wedstrijden, zoals beachvolleybal en voetbal. 1x wekelijkse oosterse show.

 

Voor kinderen
Kinderen zwembad, speeltuin en 6x per week. Mini club (4-11 jaar, multilanguages.).

Kamers
DZ met Air-co., Minibar (GEG. Born), Tel., Satelliet-tv, kluis, haardroger, bad / douche, toilet, balkon o. Terrace. De zee is boekbaar. EZ = DZ met MB.

 

 

8.6

Het Italiaanse 5***** Fantazia Resort heeft een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Direct aan het 600 m. lange privéstrand met een steiger voor de snorkelaars en duikers. Het resort oogt vriendelijk door de laagbouw en de uitgebreide tuinen met veel groen en bloemen. De kamers zijn groot en hebben brede bedden. De leeftijd begint hier en daar een beetje op te vallen; een opfrisbeurt zou goed doen. Alles weer wat strakker. De luxe uitbreiding aan de zijkant, waarvoor je een upgrade kan nemen à 20,- dag, is wel erg steriel. Heel mooi en design, maar weinig sfeer en heel stil. Het à la carte restaurant Valentino heeft daar een schitterend uitzicht. Punt van kritiek is wel dat, tegen de algemene resort-gewoonte in, hier niet eenmaal gratis of met een bijbetaling van een paar euro gegeten kan worden. De prijs bedraagt 40,- pp. en er zijn twee menu's. Er wordt overwogen dat te veranderen.
Het buffet binnen en/of buiten biedt voldoende warme en koude variatie, aangevuld kookhoeken pasta, pizza, gril e.d... Voor het dessert moet je wel houden van de tientallen fraaie kunststukjes van (droge) cake en (gortdroge) koekjes. Heerlijke tiramisu, weinig ijs. Vriendelijke mensen voorzien je ruim van drankjes. Ze kennen je en verzorgen je. Voor de tussen-door-trek wordt er op borreltijd druk gebruik gemaakt van de bar bij het zwembad. Verse pizza's, crêpes en kleine zalige echte oliebolletjes (!).
Op zaterdag na is er iedere avond muziek in de grote lounge. Door de enorm diepe zittingen van alle bankstellen is het echter onmogelijk normaal te zitten. Navraag leert dat je moet "hangen". In het grote amfitheater is er enkele malen per week een show. Mooie uitgebreide wellness en fitness. Zelfs een bioscoop. Met zoveel mensen is er een eigen volledig bemande en geoutilleerde dokterspost in het hotel.
Een wat evenwichtiger verdeling van de nationaliteiten is wel nodig met een italiaanse bezetting van zeker 80% . Verwarrend is dat Fantazia een eigen tijd heeft. Binnen het resort is nog eens een uur later dan buiten het resort. Daar komen nogal eens vergissingen uit voort als je de deur uit gaat (Cairo-tijd of Fantazia-tijd). Bovendien moeten alle West Europeanen 2 uur overbruggen.
Kort: We hebben hier een volledig ontspannen en verzorgde vakantie gehad. Fijne sfeer. Geen misklanken.
Klop
02/14/2019 - 12:25

Beoordeling accommodatie

Ligging
7
Service
9
Prijs/Kwaliteit
9
Eten
9
Kamers
9
Kindvriendelijkheid
n.v.t.
8.6

Beoordeling Lavida Travel

Betrouwbaarheid
9
Gebruiksvriendelijkheid
7
Layout & design
7
Service
9
Advies
9
Klantvriendelijkheid
10
8.5
Toelichting over Lavida Travel
Vriendelijk, betrouwbaar team met kennis van zaken. Slaan de goede toon aan.

Informatie vakantie

Land
Egypte
Plaats
Marsa Alam
Reisperiode
29 januari 2019 tot 11 februari 2019
Aantal dagen
14 dagen

Informatie klant

Achternaam
Klop
Reisgezelschap
Met partner

9.9

Een reis boeken zonder reis begeleiding blijft onhandig.geen enkel aanspreekpunt zeker na de aanslag in Sharm. Gelukkig via internet kregen we wel snel duidelijkheid.huisrif zeer matig de verdere duiksplaatsen aan de kant en met de rib wel interessant.vooral Duitsers en Italianen waar de animatie ook echt voor bedoeld was. Bediening overal uitstekend met veel inzet.sanitair en onderhoud van het hotel zijn van een hoog niveau zelden gezien.op het strand 2 bars die open waren in November.Het hotel houd er een eigen fantasia tijd op na welke meer zon opleverde voor de toeristen.met de taxi ruim een uur rijden voorbij Marsa Alam.
Dhr. groodt
11/13/2015 - 11:10

Beoordeling accommodatie

Ligging
10
Service
10
Prijs/Kwaliteit
8
Eten
10
Kamers
10
Kindvriendelijkheid
10
9.7

Beoordeling Lavida Travel

Betrouwbaarheid
10
Gebruiksvriendelijkheid
10
Layout & design
10
Service
10
Advies
10
Klantvriendelijkheid
10
10
Toelichting over Lavida Travel
Reis begeleiding via een andere touroperator teer plaatse blijft een noodzaak. Onze informatie ging via andere toeristen voor dezelfde vlucht op gebied van veiligheid.

Informatie vakantie

Land
Egypte
Plaats
Marsa Alam
Reisperiode
1/11/15
Aantal dagen
12 dagen

Informatie klant

Aanhef
Dhr.
Achternaam
groodt
Reisgezelschap
Met partner