8.7

Wij waren de gelukkige tijdelijke bewoners van het driekamer appartement op de eerste verdieping van het zeer kleinschalige 'Hotel Kate'.
Kate ligt aan de rand van Kokkari, aan de hoofdstraat met vol uitzicht op de zee (het appartement bevindt zich op zo'n 20 meter van de zee). Aan de achterkant van het appartement is veel groen, op enkele tientallen meters ligt de doorgaande weg maar daar heb je in praktijk nauwelijks last van. Het uitzicht aan deze achterkant is, net zoals aan de voorkant, fenomenaal. Groen, groen en nog eens groen en een oneindig mooie blik op het achtergelegen berglandschap.

Het appartement zelf: in één woord geweldig. Wij hebben in Griekenland nog nooit zo'n luxe en goed verzorgd appartement meegemaakt. Vaatwasser, wasmachine!, föhn, gratis airco, en, voor ons verreweg het belangrijkste- zeker voor Griekse begrippen- zeer acceptabele bedden. En ook de ruimte in het appartement is fors, twee ruime slaapkamers, prima woonkamer en een goede badkamer. Vier balkons, 3 aan de achterzijde en 1 aan de voorzijde (zeekant) waar wij altijd gezeten hebben, zeker ook vanwege de combinatie van zon en schaduw.

De service van de zeer vriendelijke eigenaar was super. Twee keer per week werd het appartement tot in de puntjes schoongemaakt en, bij aankomst stond er een gekoelde fles water plus gekoeld heerlijk flesje witte Samos wijn (die heerlijk is, wij hebben het ook in de lekkere restaurantjes gehouden bij de lokale, heerlijk frisse, bloemige en fruitige droge witte wijn) en wat lokale lekkernijen klaar.
Ook tijdens het verblijf werden wij enige malen verrast door heerlijk eigen baksel van de eigenaar.

Zijn er nadelen aan dit appartement? Ja, eentje en dat is dat de omgeving niet stil te noemen is. Er lopen over de hoofdstraat aardig wat mensen langs en ook behoorlijk wat verkeer. Biedt overigens ook wel weer een leuk en levendig uitzicht, zittend op het balkonnetje.
Deze geluiden worden echter overstemd door .... de zee! Zeker door de veelal straffe wind (die gezien de temperatuur zeer welkom is) is er een behoorlijke branding die op het keienstrand een behoorlijk geluid produceert. Heerlijk om te horen maar na twee weken vonden we het constant aanwezige geluid wel genoeg geweest en is het thuis wel rustig aan de oren.

Samenvattend: een meer dan geweldig appartement op een hele leuke locatie, aan de rand van het leuke dorpje Kokkari. Niet geschikt voor vollige rustzoekers en, gezien de ligging aan de Hoofdstraat, ook niet geschikt voor kinderen. Maar voor alle anderen: een absolute aanrader!
Dhr. Jansen
06/22/2013 - 12:02

Beoordeling accommodatie

Ligging
8
Service
10
Prijs/Kwaliteit
9
Kamers
10
Kindvriendelijkheid
4
8.2

Beoordeling Lavida Travel

Betrouwbaarheid
10
Gebruiksvriendelijkheid
9
Layout & design
8
Service
10
Advies
n.v.t.
Klantvriendelijkheid
9
9.2
Toelichting over Lavida Travel
Voor de eerste keer via Lavida Travel geboekt aangezien het door ons gewenste appartement hier voordelig aangeboden werd. Prima ervaring, op een tweetal emailtjes met informatievraag kreeg ik heel snel antwoord, en alle informatie klopte en de afhandeling via Internet verliep probleemloos.

Informatie vakantie

Land
Griekenland Samos
Plaats
Kokkari
Reisperiode
juni
Aantal dagen
2 weken

Informatie klant

Aanhef
Dhr.
Achternaam
Jansen
Reisgezelschap
Met partner