9

Dit is onze 4e keer in Mexico, maar de eerste keer aan de westkust. Tijdens onze voorbereiding hebben we naar diverse hotels gekeken, echter het meerdendeel zijn vakantiefabrieken. Canto del Sol leek ons een mooi compromis. Dit hotel heeft 285 kamers verdeeld over 4 etages. Het resort is compact gebouwd rondom het zwembad en ligt op loopafstand van Puarto Vallarta.
Eén van de eerste dingen die opvalt is dat Puerto Vallarta gemoedelijker, meer easy going, is dan de oostkust bij Cancun en Playa del Carmen.
Canto del Sol is van alle gemakken voorzien en het personeel doet er werkelijk alles aan om het de gasten naar de zin te maken. ’s-Ochtends kun je kiezen om te ontbijten in het buffet restaurant of a-la-carte aan de zee, locatie snackbar. Voor de lunch kun je wederom kiezen tussen deze twee opties, echter bij de snackbar kun je dan ook uitsluitend snacks verkrijgen. Overigens is het bedienend personeel ook niet te beroerd om je snack bij je bedje aan het zwembad of op het strand af te leveren. Verder lopen de obers de gehele dag het vuur uit de sloffen om alle gasten te voorzien van drankjes, waaronder een keur aan lekkere cocktails. Bijzonder is dat er elke dag een speciale snack of drankje (soms met en soms zondeer alcohol) rond het zwembad wordt geserveerd.
Qua diner heb je 3 keer per week een mogelijkheid te kiezen voor a-la-carte, de overige keren kun je gebruik maken van het buffet restaurant. A-la-carte (keuze uit Italiaan, Mexicaan en Surf & Turf – vis en steak) was subliem. Het Surf & Turf restaurant is in de buitenlucht aan zee en wordt iedere dag volledig opnieuw opgebouwd. Echt iets bijzonders qua ambiance.
Het eten in het buffet restaurant was kwalitatief prima, echter niet altijd meer goed warm.
Op dinsdagavond werd er een Mexicaanse avond georganiseerd met een groot openlucht buffet en zang en dans.
Iedere avond werd er een show georganiseerd. Een aantal overdekt en een aantal bij het zwembad in de buitenlucht. Het niveau van deze shows overtrof stuk voor stuk het soms amateuristische karakter dat we regelmatig bij andere resorts zagen. Tijdens ons verbijf werd er een speciale show rondom het thema “save the world” georganiseerd.
Soms werd er ook overdag rond het zwembad een activiteit georganisserd, zoals een optreden van een saxefonist.
Een aantal zaken waar wij geen last van hebben gehad, maar die ons wel zijn opgevallen;
• Handoekje leggen wordt op brede schaal toegepast. Alhoewel er grote borden staan met het verzoek dit niet te doen wordt er niet ingegrepen en gebeurt het dus op grote schaal. Wij deden hier niet aan mee waardoor we soms moesten uitwijken naar het strand. Als je het personeel vroeg werd overigens alles in het werk gesteld om je alsnog van een bedje (uit de opslag of vanuit het tweede zwembad) te voorzien;
• De kamers zijn wat ouder, maar waren schoon;
• Onze kamer was voorzien van een tweetal twijfelaars;
• De kamers zijn gehorig;
• Indien je een lunchpakket wenst is dit tegen betaling (ergens tussen EUR1 – EUR2) beschikbaar.
• Wij zijn gewend zo nu en dan fooi te geven. Alhoewel we dat rond Cancun altijd in Euro’s deden, is dat hier niet erg wenselijk. Er zijn betrekkelijk weinig europeanen en daarom is het beter de fooi in dollars of pesos te geven;
• Je kunt niet altijd zwemmen in de zee, en het water is troebel. Met andere woorden; als je primair komt om te willen snorkelen is deze bestemming mogelijk niet de juiste.
Excursies en andere uitrstapjes:
Wij hebben onze excursues (via TUI) bij Vallarta adventures geboekt. Deze organisatie levert prima excursies met kundige en enthousiaste tochtleiders.
De prijs van de excursues varieert. Voor de meeste excusrsies zal deze tussen $80 en $120 liggen. De duur varieert van 3 tot ongeveer 11 uur. Tijdens ons verblijf was er een actie van kracht van “Vallarta Adventures” dat je bij het boeken van 3 excursues de goedkoopste gratis kreeg.
Kijk voor het volledige programma op www.vallarta-adventures.com
Vanuit het hotel kun je prima naar de boulevard lopen. Daar vind je leuke shops en straatverkopers. Ook waren er kunstenaars actief, waaronder een zandscuptuurist en een “stenenfluisteraar”.
Voor afstanden die je niet kunt of wilt lopen zijn er gemakkelijk betaalbare (enkele reis rond EUR5) taxis beschikbaar. De tarieven staan overigens voor de diverse bestemmingen in het hotel aangegeven.
Tot slot iets over de reis met AeroMexico. Deze maatschappij vliegt met moderne Boeing 787 (Dreamliners). Je vliegt van Amsterdam naar Mexico stad en dan met een locale vlucht naar
Puerto Vallarta. De vluchten waren prima qua punctualiteit. Het eten is, alhoewel wij ons zelf niet als erg kieskeurig beschouwen, onder de maat.
Wij hebben een bijzonder geslaagde vakantie achter de rug en zijn er van overtuigd dat we nog wel eens zullen terugkeren naar deze bestemming en dit hotel.
Wij verbazen ons over het feit dat er zo weinig nederlanders voor deze bestemming kiezen, juist ook als je kijkt naar de prijs/kwaliteit verhouding. Wij waren voor deze trip ongeveer EUR250 perpersoon minder kwijt als een vergelijkbare reis naar Playa del Carmen.
Wij zijn graag bereid eventuele aanvullende vragen (via Lavida) te beantwoorden.
Dhr. Groeneveld
04/02/2018 - 21:07

Beoordeling accommodatie

Ligging
9
Service
9
Prijs/Kwaliteit
9
Eten
9
Kamers
8
Kindvriendelijkheid
n.v.t.
8.8

Beoordeling Lavida Travel

Betrouwbaarheid
9
Gebruiksvriendelijkheid
9
Layout & design
9
Service
9
Advies
9
Klantvriendelijkheid
10
9.2
Toelichting over Lavida Travel
Wij boeken al geruime tijd naar volle tevredenheid bij Lavida travel. Goede service, goede prijsstelling en vriendelijk.

Informatie vakantie

Land
Mexico
Plaats
Puerto Vallarta
Reisperiode
15mrt18 - 31mrt18
Aantal dagen
17 dagen

Informatie klant

Aanhef
Dhr.
Achternaam
Groeneveld
Reisgezelschap
Met partner