Laagste prijsgarantie
Beste online reisbureau

Voor alle luchtvaartmaatschappijen geldt dat je minimaal 2,5 uur vantevoren op de luchthaven aanwezig moet zijn om in te checken. Vertrekbalies sluiten gemiddeld zo’n 45 minuten voor vertrek.

Ook in het buitenland is het van belang dat je minimaal 2 uur voor vertrek aanwezig bent op de luchthaven. Houd rekening met eventuele rijen voor de incheckbalie en zorg ervoor dat je altijd op tijd bent. Eenmaal in het vliegveld kun je via monitoren zien wat uw incheckbalie is.

Helaas is dit niet bij elke luchtvaartmaatschappij hetzelfde. Bij veel luchtvaartmaatschappijen mag je tien kilo bagage meenemen voor een baby tot twee jaar (zonder stoel). Baby’s tot twee jaar hebben geen recht op een eigen stoel. Daarnaast mag er maximaal 1 buggy, kinderwagen of maxicosi per kind gratis worden meegenomen. Deze vallen echter wel binnen de maximale toegestane tien kilo bagage per kind. Op Nederlandse luchthavens kunnen alleen lichtgewicht (circa 5 kg.), inklapbare buggy’s worden meegenomen tot aan het vliegtuig.

Neem hiervoor contact op met een van onze medewerkers. Elke luchtvaartmaatschappij heeft zo zijn eigen regels en procedures voor.

Voor alle passagiers die vertrekken van of overstappen op een vliegveld binnen de Europese Unie (EU) gelden er bepaalde regels voor de inhoud van de handbagage. Vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden en op de juiste manier verpakt worden meegenomen.

De volgende regels moeten gehanteerd worden met betrekking tot vloeistoffen in jouw handbagage:

Alle passagiers die reizen met gebroken ledematen in gips moeten bij de check-in een verklaring van de arts kunnen overleggen waarin staat dat je gezond genoeg bent om te reizen. Het is noodzakelijk dat het gips voldoet aan bepaalde voorwaarden, overleg dit met jouw arts.

Indien je een huisdier mee wilt nemen in het vliegtuig is dit onder bepaalde voorwaarden toegestaan. Het moet vooraf echter altijd worden aangevraagd bij de betreffende luchtvaartmaatschappij. Relatief kleine huisdieren mogen meereizen in de cabine, grotere huisdieren reizen mee in het ruim (in een kennel). Indien je ver reist en een intercontinentale vlucht heeft, is het niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de cabine. De voorwaarden m.b.t. het vervoer van huisdieren verschillen echter per luchtvaartmaatschappij.

Het zou eventueel kunnen dat je met vertrek en/of aankomst met name op regionale luchthavens een mogelijke tussenlanding heeft. Een charterluchtvaartmaatschappij heeft te allen tijde het recht om de vluchttijden tot op het allerlaatste moment aan te passen. Wij zijn daarom niet altijd van tevoren op de hoogte van eventuele tussenvluchten. Indien wij wel op de hoogte zijn, zal dit worden aangegeven op de website en op de boekingsbevestiging. Ook op de tickets zal dan een tussenlanding staan, wat leidt tot een langere vluchtduur dan normaal.

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is dit mogelijk. Wat hierbij de regels zijn, verschilt per luchtvaartmaatschappij. Houd er rekening mee dat, indien je naast het online inchecken ook gebruik maakt van extra services zoals stoelreserveringen, er vaak extra kosten bijkomen.

Vluchttijden (indien reeds bekend) zijn te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen, conform de ANVR voorwaarden.

Conform de algemene ANVR-voorwaarden en de voorwaarden van de betreffende touroperator kunnen alle vluchtgegevens tot op de dag van vertrek nog wijzigen, zolang de vkucht op dezelfde datum plaats vindt. Er kan ook worden besloten een tussenlanding te maken.