Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland. Er zijn veel stranden, zelfs meer dan 150 stranden. De drukste stranden bevinden zich in het noorden van het eiland, maar er is variatie in type stranden. Kreta kent zowel drukke als stille stranden en zand- of kiezelstranden. Een mooi zandstrand is bijvoorbeeld Paleochora.

In de zomermaanden is het weer erg aangenaam, met name juni tot en met september indien u op zoek bent naar een strandvakantie. Gedurende de wintermaanden is het op Kreta relatief koud en geen strandbestemming. In november tot en met maart zijn de meeste accommodaties dan ook gesloten.

Qua accommodaties zijn er enorm veel mogelijkheden. Hotels worden in alle klassen aangeboden, evenals privéhuizen, appartementen, aparthotels, hostels, villa's, campings en traditionele huizen worden ook aangeboden.

Het landschap van Kreta is rotsachtig en kent grote kale gebieden. Het overgrote deel van de bergen bestaan uit verschillende waterdoorlatende kalksteensoorten. Hierdoor zijn er ca. 3000 (druipsteen)grotten ontstaan, zoals bijvoorbeeld de Kamáresgrot en de Idaïsche grot. Naast grotten heeft Kreta ook bijzondere kloven, zoals de langste kloof van Europa, de Samariá-kloof. Omdat Kreta naast de mooie stranden, een zeker net zo mooi binnenland heeft, willen we u zeker aanraden door middel van excursies of autohuur dit gebied te gaan verkennen.

Kreta TOP 5

 

 

 

 

Uw selectie

Selectie leegmaken

Vertrekdatum

Vakantietype

Classificatie

Trustpilot