Zakynthos

Van noord naar zuid van de Ionische eilanden, is Zakynthos het zesde eiland. Zij is het meest zuidelijke eiland met een oppervlakte van 406 km². Dit eiland beschikt over zowel zand- en kiezelstrand, waarvan de bekendste strand Shipwreck Beach is. De witte kiezels en stenen steken af tegen het turquoise zeewater. Over het algemeen zijn de meeste stranden kindvriendelijk, omdat zij geleidelijk aflopen in de zee.

In de zomermaanden is het weer erg aangenaam, met name juni tot en met september indien u op zoek bent naar een strandvakantie. Gedurende de wintermaanden is het op Zakynthos relatief koud en geen strandbestemming. In november tot en met maart zijn de meeste accommodaties dan ook gesloten.

Qua accommodaties zijn er voornamelijk appartementen en kleinschalige accommodaties en woonhuizen met een laagbouw.

Het landschap van Zakynthos is erg groen en vruchtbaar en op het grootste deel van het eiland vindt u olijfboomgaarden, wijngaarden, cipressen, bloemrijke begroeiing en akkers die de gehuchten en kleine dorpen omringen. In de buurt van Kalamaki, aan de zuidoostkust, ligt een duinachtig gebied. Dit gebied is een beschermd natuurgebied, want de stranden vormen een belangrijke broedplaats van de hier veel voorkomende zeeschildpadden. Verder loopt er dwars over het eiland de ruige Vrachionas-bergrug, van het noordwesten naar het zuidoosten, met een hoogste top van 756 meter. Omdat Zakynthos naast de mooie stranden, een zeker net zo mooi binnenland heeft, willen we u zeker aanraden door middel van excursies of autohuur dit gebied te gaan verkennen.

Zakynthos TOP 5

 

 

 

 

 

Uw selectie

Selectie leegmaken

Vertrekdatum

Vakantietype

Classificatie

Trustpilot