Gran Canaria

Gran Canaria is het hele jaar door een ideale zonbestemming. Stranden genoeg; bijna 60 kilometer strand op een kustlijn van 236 kilometer. Je hebt de wat drukkere stranden, zoals het lange zandstrand van Maspalomas. Een eindeloos lange strook van zand die begint bij Playa del Inglés en zich uitstrekt tot de vuurtoren van Maspalomas, langs een woestijn van duinen aan de zuidkust van het eiland. Er zijn ook veel andere stranden aan de zuidkust. Je vindt hier rustige familiestranden, zoals San Agustín, het strand van Amadores of het kleine strand van Puerto de Mogán.

Het weer is ook het hele jaar door prettig. In de zomermaanden neemt de warmte toe en kan het kwik stijgen tot extreme temperaturen als 40 graden. In de wintermaanden is het echter vrijwel altijd lente-achtig te noemen, met temperaturen rond de 20 graden, een grote kans op zon en een lage kans op neerslag. Zowel in de zomer- als wintermaanden is de neerslag in Gran Canaria weinig te noemen en ligt de neerslaghoeveelheid op jaarbasis ver onder hetgeen we in Nederland gewend zijn.

Kortom een heerlijke vakantiebestemming, ook voor als het wat kouder is in Nederland!

Qua accommodaties zijn er ook enorm veel mogelijkheden. Van een super deluxe all inclusive resort, tot mooie, schattige bungalowtjes; alles is mogelijk. Accommodaties met prachtige zwembaden, glijbanen en/of heerlijke restaurants behoren tot de mogelijkheden. Zo zijn er ook een aantal kwalitatief goede ketens op Gran Canaria actief, bijvoorbeeld: IFA, Lopesan en RIU. Verder zijn de bungalowparken ook erg populair, met name onder de gezinnen met kleine kinderen. 

Gran Canaria kent een grote verscheidenheid aan landschappen; prachtige bergen, grillige kliffen in het Westen, vulkanen, beboste valleien, lavavelden en grote vlaktes met woestijnzand. Het Noorden is veel vruchtbaarder en groener dan het Zuiden van Gran Canaria. Omdat Gran Canaria naast de mooie stranden, een zeker net zo mooi binnenland heeft, willen we u zeker aanraden door middel van excursies of autohuur dit gebied te gaan verkennen. 

Gran Canaria TOP 5:

 

 

 

 

 

 

Uw selectie

Selectie leegmaken

Vertrekdatum

Vakantietype

Classificatie

Trustpilot