checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
02 mei 2019

Alanya, een pareltje aan de Turkse Rivièra

2 april 2019

Alanya, de stad waar de zon zo een 300 dagen per jaar schijnt. Of je nou op vakantie gaat om cultuur te snuiven, voor het strand of om activiteiten te ondernemen, Alanya biedt voor ieder wat wils!

 

Zon, zee & strand in Alanya


De voornaamste reden van een reis naar Alanya is om te genieten van het weer op een bedje aan het strand. De stad beschikt over twee kiezel-zandstranden: het Oost-strand dat ten oosten van de stad ligt en ook bekend staat als het Keykubat strand, vernoemd naar Sultan Allaadin Keykubat en het Cleopatra strand, waarvan er verhalen rond gaan dat de farao Cleopatra VII dit als cadeau kreeg van haar aanbidder Marcus.

 

Indrukwekkende trips


Boek een boottrip en vaar vanuit de haven naar drie verschillende grotten:

  • Fosforlu Mağara, waar de bekende fosfor rotsen liggen.
  • Asiklar Mağarasi, beter bekend als liefdesgrot.
  • Kizlar Mağarasi grot, waar piraten zich jaren geleden in terugtrokken.

Ook zijn er All Inclusive boottochten met variërende bestemmingen. Kies bijvoorbeeld voor een snorkelexcursie tussen de vissen, visexcursie voor de hobbyist of sportvisser of ga een avondje uit op één van de feestboten.

Op zoek naar een daguitje voor de hele familie? Wij raden Waterplanet Aqua Park aan! In dit waterpark met meerdere golfzwembaden en glijbanen, beleef je de hele dag waterpret.

Voor de avonturiers onder ons: huur een jeep! Maak een rit naar het prachtige Dimcay in de bergen en neem bovenin een kijkje in de Dim Caves. Rijd door naar de Dim River, waar je kunt lunchen op een vlot aan de rivier, zwemmen in het (koude!) water of raften. Ook leuk om te doen is een quadsafari, waarbij je met een groep de natuur en verstopte mooie plekken van Alanya ontdekt.

Het grootste herkenningspunt van Alanya is toch wel De Rode Toren, ookwel de Kizil Kule genoemd. Deze toren dateert uit de 13e eeuw en bestaat uit kleine delen van de oude stadsmuren. Je kunt hem bewandelen door een steile trap te beklimmen en de beloning? Een uitzicht van 33 meter hoog over de haven van Alanya.

Geen zin om de hele dag actief bezig te zijn? Laat jezelf dan lekker verwennen en kom helemaal tot rust in één van de vele hamams. Relax in een sauna en geniet vervolgens van een scrubbehandeling en een heerlijke massage.

 

Boeken dus!


Kortom, Alanya beschikt over veel meer dan de meeste mensen denken. Met vele uitjes voor jong en oud, prachtige stranden en historische plekken.

Bekijk ons aanbod en laat je inspireren voor jouw volgende reis naar Alanya!


Door: Jason Zureineh, april 2019


.