checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
02 augustus 2023

Ben je op zoek naar een fantastische vakantiebestemming? Zoek niet verder, want de Canarische Eilanden bieden alles wat je zoekt en meer! Gelegen in de Atlantische Oceaan, voor de noordwestkust van Afrika, is deze archipel een geweldige plek met een ongelooflijke diversiteit aan landschappen, adembenemende badplaatsen, aangenaam klimaat en een overvloed aan activiteiten om van te genieten. In deze blog nemen we je mee op een virtuele reis door de Canarische Eilanden, zodat je een glimp krijgt van de schoonheid die deze prachtige eilandengroep te bieden heeft.

De Mooiste Badplaatsen: De Canarische Eilanden herbergen enkele van de mooiste badplaatsen ter wereld. Hier zijn een paar van onze favorieten:

  1. Playa del Inglés (Gran Canaria): Deze levendige badplaats biedt kilometers aan gouden zandstranden, perfect voor zonaanbidders. Daarnaast staat Playa del Inglés bekend om zijn bruisende nachtleven, met talloze bars, restaurants en clubs.

  2. Costa Adeje (Tenerife): Deze luxueuze badplaats is ideaal voor wie op zoek is naar ontspanning en comfort. Geniet van de prachtige stranden, exclusieve winkels, eersteklas restaurants en schitterende golfbanen.

  3. Puerto de la Cruz (Tenerife): Deze charmante badplaats combineert het beste van twee werelden - een prachtige kustlijn en een pittoreske oude binnenstad. Maak een wandeling door de geplaveide straten en geniet van de ontspannen sfeer.

  4. Playa Blanca (Lanzarote): Rust en schoonheid gaan hand in hand in Playa Blanca. Deze badplaats biedt adembenemende stranden, kristalhelder water en een prachtig uitzicht op het nabijgelegen Fuerteventura.

  5. Corralejo (Fuerteventura): Avonturiers zullen zich thuis voelen in Corralejo, dat bekend staat om zijn uitgestrekte duinen en geweldige mogelijkheden om te windsurfen. Natuurliefhebbers kunnen het nabijgelegen eiland Lobos verkennen.

Het Weer en Klimaat: De Canarische Eilanden worden vaak "Eilanden van de Eeuwige Lente" genoemd vanwege het milde en aangename klimaat gedurende het hele jaar. Met hun ligging dicht bij de evenaar genieten de eilanden van warme temperaturen, maar ze worden ook beïnvloed door de passaatwinden, wat zorgt voor verfrissende briesjes.

In de zomermaanden liggen de temperaturen gemiddeld tussen 24°C en 28°C, terwijl de wintermaanden zelden onder de 18°C zakken. Dit maakt de Canarische Eilanden een ideale vakantiebestemming voor zowel zomer- als winterzon.

Wat te Doen op de Canarische Eilanden: Of je nu een avonturier, natuurliefhebber of strandliefhebber bent, de Canarische Eilanden hebben voor ieder wat wils. Hier zijn enkele activiteiten die je niet mag missen:

  1. Verken de Natuurlijke Schoonheid: Ontdek de buitengewone landschappen van de eilanden, waaronder de indrukwekkende vulkanische formaties van Timanfaya National Park (Lanzarote) en de weelderige bossen van Garajonay National Park (La Gomera).

  2. Watersportavonturen: Geniet van duiken, snorkelen, surfen of zeilen in het heldere water van de Atlantische Oceaan.

  3. Proef de Lokale Gastronomie: Laat je smaakpapillen verwennen met heerlijke Canarische gerechten, zoals "papas arrugadas" (gerimpelde aardappelen) en "mojo" saus.

  4. Bezoek de Historische Bezienswaardigheden: Verken de rijke geschiedenis van de eilanden door een bezoek te brengen aan oude forten, charmante dorpjes en interessante musea.

  5. Ontspan op de Stranden: Uiteraard mag ontspanning niet ontbreken. Geniet van de prachtige stranden en het kalme zeewater dat je uitnodigt om een duik te nemen.

Top 5 Hotels: Als het op accommodatie aankomt, bieden de Canarische Eilanden een scala aan fantastische opties. Hier zijn de top 5 hotels die je vakantie onvergetelijk zullen maken:

  1. Bull Eugenia Victoria (Gran Canaria): Dit prachtige hotel biedt uitstekende faciliteiten, waaronder een groot zwembad, spa en fitnessruimte. Daarnaast ligt het op korte loopafstand van het bruisende centrum van Playa del Inglés.

  2. Best Jacaranda (Tenerife): Met zijn moderne inrichting, fantastische zwembaden en vriendelijk personeel, is Best Jacaranda een geweldige keuze voor gezinnen en koppels.

  3. Parque Santiago IV (Tenerife): Dit appartementencomplex biedt comfortabele en ruime accommodaties, direct aan de kust van Costa Adeje, met winkels en restaurants in de buurt.

  4. RIU Gran Canaria (Gran Canaria): Als je op zoek bent naar luxe en ontspanning, zoek dan niet verder. Dit 4-sterrenhotel biedt eersteklas service en faciliteiten voor een onvergetelijke vakantie.

  5. Barbacan (Gran Canaria): Gelegen in Playa del Inglés, biedt dit hotel appartementen met eigen kookgelegenheid en een geweldig zwembad omringd door een weelderige tuin.

De Canarische Eilanden zijn een prachtige vakantiebestemming voor iedereen die wil genieten van prachtige stranden, een aangenaam klimaat, avontuurlijke activiteiten en een rijke cultuur. Met schitterende badplaatsen en uitstekende hotels, is deze eilandengroep de ideale plek om te ontspannen en te genieten van een onvergetelijke vakantie-ervaring. Of je nu op zoek bent naar actie en avontuur of gewoon wilt relaxen aan het strand, de Canarische Eilanden hebben voor ieder wat wils. Boek vandaag nog je reis naar dit stukje paradijs en maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie!

 

Blijf je graag op de hoogte van ons tips en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

 
 

.