checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
07 april 2023

 

Reiservaring Abu Dhabi

 


Onlangs hebben wij de indrukwekkende stad Abu Dhabi bezocht. Het is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, gelegen aan de oostkust van het Arabische schiereiland. Het is de grootste van de zeven emiraten van de VAE en is een van de meest welvarende steden ter wereld. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur en heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een moderne en kosmopolitische bestemming met een indrukwekkende skyline, luxe winkelcentra, hotels en restaurants en vele culturele bezienswaardigheden.


Er zijn tal van wolkenkrabbers en iconische gebouwen om te bewonderen, waaronder de Etihad Towers en het Emirates Palace Hotel. We zijn op de top van de Observation Deck at 300 geweest in het Etihad Towers-complex, waar je echt een prachtig uitzicht hebt over de stad.




Een van onze favoriete plekken in Abu Dhabi was de Sheikh Zayed Grand Mosque. Deze prachtige moskee is een van de grootste ter wereld en is rijkelijk versierd met marmeren vloeren, kroonluchters en uitgebreide mozaïeken. Het was een geweldige ervaring om door de moskee te wandelen en alle pracht te bewonderen.




Andere indrukwekkende plekken die we hebben bezocht waren het Emirates Palace Hotel, een prachtig luxe hotel met een fantastische architectuur en luxe voorzieningen; het eiland Saadiyat, waar de culturele wijk van Abu Dhabi is gevestigd en waar je het Louvre Abu Dhabi vindt en de Corniche, een promenade langs de kust van Abu Dhabi met een prachtig uitzicht op de zee en de skyline van de stad waar je ook tal van restaurants en cafés vindt waar je kunt genieten van je favoriete drankjes.




Ter afsluiting van onze reis hebben wij ook nog Max Verstappen aangemoedigd bij een race van de Formule 1. Als Formule 1 liefhebber is dit echt een aanrader en speciale beleving!




Abu Dhabi is een fascinerende bestemming die een rijke mix biedt van traditie en moderniteit en die zeker een bezoek waard is voor iedereen die op zoek is naar een unieke reiservaring.




.