checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
30 april 2019

Romantische stedentrips

31 januari 2019

Valentijnsdag komt er weer aan!! Tijd om je partner te verwennen met een leuk en romantisch cadeau. En wat is nu leuker dan een stedentrip? Met z’n tweeën lekker eropuit! Samen een prachtige stad bezoeken, activiteiten samen doen, lekker uitslapen met z’n tweeën, of juist vroeg er uit om op pad te gaan.

Wat zijn nu de mooiste en meest romantische steden om te bezoeken? Anders dan het welbekende Venetië of Parijs. Lees hieronder over de highlights van een aantal super romantische steden!

Cinque Terre (Italië)


Als je geen zin hebt in al die toeristen en clichés, ga dan naar Cinque Terre. Cinque Terre is een groot park in het noorden van Italië aan de kust van Ligurië. Het bestaat uit 5 dorpjes waarvan de grootste, Monterosso, een inwonersaantal heeft van ongeveer 1500 inwoners. Je kan er nauwelijks met de auto komen. Die moet je van te voren achterlaten als je het dorp in gaat, maar elk dorpje heeft zijn eigen station.

Bewandel het prachtige pad dat is aangelegd tussen de 5 dorpjes, langs de mooie kust van Ligurie. De dorpjes zijn goed onderhouden hebben een authentieke en romantische sfeer. Het binnenland is dicht begroeid, waardoor je uiteraard zult genieten van de natuur. Zeker een aanrader als je leuk romantisch wilt genieten van mooie wandelingen. Tip: maak je een romantische tocht via Via dell'Amore? Vergeet dan niet om op de wand bij de vele liefdesbetuigingen, wat romantisch te schrijven!

Tallinn (Estland)


Weinig mensen denken aan Tallinn, de prachtige hoofdstad van Estland, als ze een romantisch uitje willen plannen. Heel jammer, want je mist echt wat als romanticus!

Tallinn is een grote stad dat uit twee gedeeltes bestaat. Centraal ligt Vanalinn, de historische en romantische binnenstad van Tallinn. Ontdek ook het moderne Europa in het andere gedeelte van de stad, dat om de binnenstad heen is gebouwd.

Wandel door de middeleeuwse straten en voel je als een waar koningspaar. En als je er toch bent, bewonder dan in ieder geval deze prachtige gebouwen:

  • De Alexander Nevski-kathedraal
  • De Domkerk, mét een mooi uitzicht
  • Het toompeakasteel

Reykjavik (IJsland)


Reykjavik, een plek die je wellicht niet zo snel als romantisch zou beschouwen. Toch doet deze stad niet onder voor de rest. Aan romantische activiteiten ontbreekt het hier niet! Ga bijvoorbeeld met zijn tweeën walvissen en dolfijnen spotten.

De stad zelf is natuurlijk al mooi om te zien. Allemaal schattige en gekleurde huisjes waar je langs kunt lopen. Je kunt er goed winkelen en bovendien is er veel bijzondere architectuur te zien. Bewandel ook de Golden Circle, één van de mooie routes van IJsland. Op deze route kom je langs:

  • Kerio, een enorme krater
  • Actieve geisers
  • Mooie watervallen en lavavelden

Geniet samen van het warme water van de Blue Lagoon, een groot buitenbad dat in een oud lavaveld ligt. Ondanks dat het buiten koud is, wil je daar niets anders dan in je badkleding rondlopen en te zwemmen in het 39 graden warme bad.
Ben je al overtuigd? Er is nog zoveel meer te bezoeken in deze mooie stad, ontdek het zelf!

Porto (Portugal)


Weer terug naar de zon. Porto, de prachtige hoofdstad van Portugal. Super romantisch en het is bijna altijd mooi weer. Er is veel te bekijken, zoals het sfeervolle oude centrum waar je gezellig met z’n tweeën door heen kunt slenteren en uiteraard heerlijk dineren in de kleine traditionele restaurantjes.

Bezoek de vele historische plekken, zoals:

  • Se do Porto, de kathedraal van Porto
  • Torre dos Clerigos, klokken toren met prachtig uitzicht
  • Igreja de Sao Francisco, een kerk met interieur van goud
  • Boekenwinkel Lello e Irmao, à la Beauty & The Beast

Ook is er veel te doen buiten de stad. Ontdek Porto bijvoorbeeld op de fiets en of wandel langs de mooie stranden en de rustgevende en romantische kust. Ben je een kunstliefhebber? Dan zul jij genieten van alle street art en beschilderde tegeltjes.

Dubrovnik (Kroatië)


De historische en culturele stad Dubrovnik is een toplocatie om te bezoeken voor een romantische trip. Er is veel te doen en te zien. De stad ligt aan de kust en is omringd door een grote muur waar prachtig kan worden gewandeld. Proef de authentieke sfeer door de smalle straatjes en bezoek ook het fort Lovrijenac. Dit punt heeft een prachtig uitzicht om samen van te genieten!

Mocht de drukte in de stad te veel worden, dan kun je even ontspannen op het strand, in de haven of op de eilanden Lokrum en Mljet. Deze eilanden zijn schitterend! Dubrovnik is absoluut een romantische plek om samen tijd te besteden.

Kortom, er zijn genoeg steden te bezoeken om er even heerlijk op uit te gaan met je geliefde! Boek nu jouw romantische stedentrip bij Lavida Travel.


 


Door: Adne Wind, januari 2019

 


.