checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
21 december 2022

Sneeuw, Lichtjes en magie - Lapland

De kerstdagen staan weer voor de deur en wij kunnen er alleen maar van dromen in Nederland om weer een witte kerst te hebben. Als je echter naar Scandinavië gaat is er al een echt winterwonderland te vinden. Hier lees je alles wat je moet weten over het mooie Lapland!

Lapland

Het mooie Lapland is te vinden in het noorden van Noorwegen, Zweden en Finland. Hoewel er in die landen in de winter altijd wel een goede laag sneeuw te vinden is kan je boven de poolgrens wel verzekerd zijn van een goede dikke laag sneeuw in de winter.



De zonuren in Lapland verschillen enorm per seizoen. Zo gaat de zon in de zomer niet onder en komt de zon in de wintermaanden op sommige plekken niet eens op. Hoewel Lapland zeker ook een avontuurlijke zomervakantie bestemming is gaan meeste mensen toch voor het winter wonderland en bezoeken Lapland tussen December en Maart. Mocht je de droom hebben om het noorderlicht eens te bewonderen dan ben je in Lapland ook zeker op de goede plek. Verder zijn er ook nog vele andere bijzonder activiteiten die je kunt doen in Lapland. Zo kun je een huskysafari doen, sneeuwscooter rijden, ijsvissen en mogelijk het huis van de Kerstman bezoeken. Ben je echter een skiliefhebber dan ben je hier ook zeker op het juiste adres. Een reis naar Lapland is een bijzondere ervaring op zich.



Leuke Accommodaties




Voor de skiliefhebbers ben je bij het Levi Panorama zeker aan het juiste adres! Met direct toegang tot de gondola en 39 kilometer aan uitdagende skipistes, is het echt een toplocatie! Ervaar je liever het echte Finse wintergevoel? Dan is het Kelo star cabins een goede keuze. Alle cabins zijn luxe ingericht en beschikken over een eigen sauna. Daarnaast heb je ook gratis toegang tot je eigen houtopslag om zo in je eigen haard hout te stoken, voor het echte Finse wintergevoel. Zo is er voor elke bezoeker een mooie plek te vinden



Tips & tricks

  • Neem een hoofdlamp mee met rood licht. Rood licht zorgt in tegenstelling tot wit licht niet dat onze ogen weer hoeven te wennen aan het donker. Hierdoor kan je dus beter het noorderlicht bekijken.
  • Als er noorderlicht is, zoek dan een plek op waar zo min mogelijk licht is. Zo kun je er optimaal van genieten. Neem ook een (telefoon) statief mee en maak de mooiste foto’s
  • Maak optimaal gebruik van de uren dat er wat daglicht is!
  • Bespaar niet op goede winterkleding
  • Hou er rekening mee dat de accuduur van je apparaten door de kou korter is dan je gewend bent.
  • Geniet van al het moois!

Mocht je interesse hebben gekregen om een onvergetelijke reis te maken naar het mooie Lapland. Neem dan contact op met een van onze medewerkers!



 


.