checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
29 februari 2024

Top 10 resorts om bij weg te dromen op de Malediven

De Malediven, een betoverende eilandengroep van meer dan 1000 eilanden ten zuidwesten van Sri Lanka, is de perfecte plek om te ontspannen. Of je nu op huwelijksreis gaat, een gezinsvakantie plant, of een babymoon viert, deze exotische archipel biedt voor alle wensen een optie. Geniet van luxe accommodaties, witte zandstranden en een adembenemende onderwaterwereld. Een vakantie op de Malediven is een droom die werkelijkheid kan worden. Lees je verder voor onze top 10?

1. Angaga Island

Ontsnap naar het betoverende Angaga Island Resort and Spa op de Malediven, slechts 25 minuten per watervliegtuig vanaf de Velana International Airport in Malé. Dit tropische paradijs in het Zuid-Ari Atol verwelkomt gasten op een eiland van ongeveer 42.372 vierkante meter. De traditioneel ingerichte accommodaties, waaronder 40 gezellige bungalows, bieden een onvergetelijke ervaring te midden van witte zandstranden, kristalheldere lagunes en kleurrijke huisriffen. Geniet van 24-uursreceptie, WiFi, en heerlijke maaltijden in het Dolphin Restaurant en de Beach Bar. Kies uit diverse maaltijdplannen, ontspan in het Duny Thai Spa-centrum en geniet van avonden gevuld met livemuziek en dans. Ben jij klaar voor een onvergetelijk avontuur?


2. RIU Atoll

Ontdek het droomachtige Hotel Riu Atoll op het privé-eiland Maafushi, Malediven, op slechts een steenworp afstand van Velana International Airport. Geniet van 24-uurs all-inclusive luxe in de meer dan 250 kamers, waaronder eilandkamers en suites boven het water. Genieten van een heerlijke cocktail kan vanaf het zwembad met de swim-up bar, welke kies jij? Ook ‘s avonds is er voor elk wat wils, Sofia Italian restaurant of de Beef Steakhouse? Dat wordt moeilijk kiezen! Vervelen zul je je zeker niet op dit resort, er is voldoende entertainment en De RiuLand Kids' Club zorgt ervoor dat ook de kleintjes een geweldige tijd hebben, met speciale activiteiten en programma's die zijn afgestemd op hun leeftijd en interesses. Waar wacht je nog op?

3. RIU Palace Maldivas

Als je verlangt naar een luxueuze vakantie in paradise, is Hotel Riu Palace Maldivas de perfecte keuze. Hotel Riu Palace Maldivas, gelegen op het privé-eiland Kedhigandu, biedt 150 prachtige kamers waaronder Junior Suites en exclusieve overwater suites met privézwembaden. Het betoverende zwembad met een swim-up bar en directe toegang tot het strand maken je ervaring compleet. Voor de kleintjes is er een kinderzwembad en de RiuLand kids' club op het naburige eiland Maafushi. Geniet van diverse culinaire ervaringen, variërend van buffetmaaltijden met live cooking tot heerlijke à la carte gerechten in Japanse, fusion, Italiaanse en steakhouse-restaurants. Pak jij je koffers alvast in?

hgrBlog afbeelding.png

4. ROBINSON Club Maldives

Stap binnen in het wonderschone Robinson Club Maldives, een exclusief resort dat alleen toegankelijk is voor volwassenen van 18 jaar en ouder. Hier wacht een stukje paradijs op jou. Speciaal ontworpen voor stellen en solo-reizigers biedt dit unieke Adults Only club resort een uitnodigende en intieme sfeer. Voor diegenen die op zoek zijn naar de perfecte huwelijksreis, biedt Robinson Club Maldives het onvergetelijke "Sweet Love Wedding" pakket aan. Beleef een romantische trouwceremonie op het witte zandstrand, met optionele fotoshoots om deze speciale momenten vast te leggen. Romantischer kan het niet, toch?

5. The Barefoot Eco

Welkom op The Barefoot Eco op Hanimaadhoo-eiland! Hier, waar natuur en milieu tot leven komen, wacht een ervaring die al je zintuigen prikkelt. Voel het zachte zand tussen je tenen terwijl je je onderdompelt in de turquoise wateren van de lagune. Laat je betoveren door de onderwaterwereld tijdens het snorkelen! The Barefoot Eco, met 52 kamers, is een oase van comfort met een groen hart. In het hoofdrestaurant, pal aan het strand, kun je heerlijk genieten van traditionele Italiaanse gerechten. Verfrissende drankjes wachten op je in de aangrenzende "Fruit Bar". Kies jij voor een kamer met uitzicht op zee, strandkamers met directe toegang tot het strand, of ocean view kamers met balkon?

Bij The Barefoot Eco staat duurzaamheid centraal. Goed om te weten: in het hoofdgebouw wordt geen alcohol geschonken. Maar wacht even; aan de voorzijde van het hotel bevindt zich de "Black Pearl", een drijvende bar die vanaf 18:00 uur met een boottransfer bereikbaar is. Ben jij klaar voor een magisch drankje met een nog magischer uitzicht?


6. Cinnamon Dhonveli

Stap binnen in Cinnamon Dhonveli Maldives, de ultieme hotspot voor waterratten! Hier, te midden van de Malediven, duik je in adembenemend onderwateravontuur; hamerhaaien, mantaroggen en betoverende koraalriffen. Ook als je nog niet zo ervaren bent, staan de Dive & Sail instructeurs klaar om je te begeleiden bij het behalen van je PADI of een introductieduik.

Na een dag vol avontuur ontspan je met een verfrissende massage in de spa, gevolgd door een cocktail bij Raalhu Bar. In de verte bewonder je surfers bij het beroemde Pasta Point, een van de populairste surfspots op de Malediven. De kamers in het resort zijn ruim, sommige zelfs met een jacuzzi. Maak de keuze tussen een waterbungalow of een suite aan het strand. 's Avonds wacht een culinair avontuur in een van de drie buffetrestaurants met uitzicht op de oceaan en een magische zonsondergang. Het resort is trots erkend met een eco-label. Wat wil je nog meer?

7. Thulhagiri Island

Dompel jezelf onder in het betoverende Robinson Crusoe-gevoel op Thulhagiri Island Resort & Spa, een luxueus resort op een paradijselijk atol ten noorden van Malé. Bereik dit exotische juweel per speedboot en ontdek de perfecte harmonie tussen prachtige accommodaties en ongerepte natuur, omringd door een kristalheldere lagune met een eigen huisrif. Thulhagiri Island Resort & Spa, gelegen op het gelijknamige eiland in de Noord-Malé Atol, biedt een idyllisch toevluchtsoord op slechts een van de 1.200 kleine eilandjes die de Malediven vormen. Het strand met wit zand en wuivende palmbomen nodigt uit tot ontspanning, terwijl avontuurlijke zielen kunnen genieten van gratis snorkelen bij het huisrif en diverse watersporten. Ben jij klaar voor de ultieme exotische ervaring?

8. Kuredu Resort & Spa

Op Kuredu Island Resort op de Malediven komt de realiteit overeen met een droom. Vanaf het hartelijke ontvangst bij de landing van het watervliegtuig tot aan het verblijf in een beach villa of private pool villa met een eigen zwembad, is elke ervaring betoverend. Of je nu met je voeten in het parelwitte zand staat of geniet van de golfbaan die perfect in de omgeving past, deze All-Inclusive strandvakantie lijkt wel eindeloos te kunnen duren. Laat jezelf wegzakken in de hangmat, de ideale plek tussen twee palmbomen om urenlang te staren naar de kristalheldere zee. Voor de sportliefhebbers biedt Kuredu Island Resort een breed scala aan activiteiten, waaronder tennis, volleybal, voetbal, fitness, kanoën, windsurfen, tafeltennis en biljart. Maar zelfs de meest actieve huwelijksreizigers ontspannen tijdens de overheerlijke high tea. Hier, te midden van het paradijs, komt elke droom uit.

9. Ellaidhoo Maldives by Cinnamon

Stap in een betoverende wereld bij Ellaidhoo Maldives by Cinnamon op de Malediven, waar je bij aankomst begroet wordt met een verfrissend fruitdrankje. Het huisrif biedt een prachtig onderwaterparadijs vol kleurrijke vissen. Laat je schoenen achterwege en voel het witte zand onder je slippers terwijl je langs de kust wandelt. Vanuit het zwembad geniet je van een spectaculair uitzicht op de zee. Verwen jezelf met ontspanning in de spa en laat de betovering van dit idyllische eiland op je inwerken.


10. Villa Park Maldives

Verlies jezelf in het paradijselijke Villa Park Sun Island op de Malediven, waar witte stranden en azuurblauwe zeeën samenkomen. Zodra de speedboot aanmeert op het betoverende Nalaguraidhoo eiland, betreed je een andere wereld. Een volledig eiland exclusief voor dit resort! Op de ongerepte stranden waan je je soms als de enige bewoner. Ontspan na alle betoverende indrukken onder de buitendouche van je Superior Beach bungalow. Of kies voor een unieke ervaring in een water villa op palen boven de Indische Oceaan. 's Avonds heb je de keuze uit pizza of Thaise gerechten in de verschillende restaurants. Sluit de perfecte dag op Sun Island af met een lokale dansshow onder de Maledivische sterrenhemel. Een echte WAUW-ervaring!