checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
18 november 2022

Top 5 meivakantie

Van 29 april tot en met 7 mei is het weer zover, de meivakantie. Dit is het perfecte moment om even de zon op te zoeken met hele gezin. Je bent namelijk de zomerdrukte nog voor, terwijl de temperaturen in Zuid-Europa al flink oplopen. Klinkt dit goed in de oren? Lees dan snel verder voor onze top 5!




1. Sevilla, Spanje




Ontwijk de zomerse hitte en boek een stedenstrip naar het zonovergoten Sevilla. De meivakantie is de perfecte tijd om de kunst, fraaie paleizen, hippe bars en smalle straatjes op je gemakje te bewonderen. Plaza de España is een hoogtepunt die je hierbij zeker niet mag missen! Er wordt namelijk gezegd dat dit plein één van de mooiste pleinen ter wereld is! Een echte must-see dus. Laat jij ons weten wat jij ervan vond?



2. Algarve, Portugal





Ook in de Algarve ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar aangename temperaturen, maar toch verzekerd wil zijn van lekker wat zonuurtjes. Ontdek deze indrukwekkend kustlijn van Zuid-Portugal en laat je verbazen door de prachtige natuurgebieden met indrukwekkende lagunes en rotsformaties. Ook zijn de levendige badplaatsen Praia da Rocha, Carvoeiro en Olhos d’ Agua in mei een echte aanrader!



3. Malta




Wist jij dat Malta ook wel de culturele schatkamer van de Middellandse Zee wordt genoemd? Bezoek de culturele steden Valleta en St. Julians en je weet snel waarom! Met temperaturen rond de 25°C kan je mooie wandelingen maken, maar ook heerlijk een duik nemen in een blue lagoon. Dit allemaal op slechts 3 uur vliegen vanaf Amsterdam.



4. De Griekse eilanden




Heb je zin in een zonvakantie met een goede dosis kunst en cultuur? Kijk dan eens naar de Griekse eilanden. Mede door de vele eilandjes, is de diversiteit enorm! Op Kreta ontdekt je de prachtige oude stad Chania waar het in mei vaak al erg gezellig is. Ook zijn de buureilanden Rhodos en Kos goede en vooral budgetvriendelijke opties voor de meivakantie.



5. De Canarische Eilanden




Ben je toch meer een fan van de Canarische eilanden? Dat begrijpen wij helemaal, want hier zit je eigenlijk het hele jaar goed! Lanzarote en Fuerteventura zijn twee van deze toppers en hebben elk een geheel eigen karakter. Je vindt hier ook geen grote flatgebouwen, maar knusse accommodaties, zoals Lanzarote Village en H10 Ocean Suites.




.