Laagste prijsgarantie
Beste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
5 november 2020

Vakantie Bonaire

Op vakantie naar Bonaire? We geven je vijf redenen!Zijn de Nederlandse winters ook niet helemaal jouw ding? Verruil die nattigheid en kou dan om voor heerlijke zomerdagen op tropisch Bonaire. En ja, het is even vliegen, maar als je je erop instelt, is het echt zo voorbij. Daarnaast schijnt sowieso het zonnetje als jij het vliegtuig uitstapt. Dat is het wel waard toch? Wij geven jou in ieder geval vijf goede redenen om deze winter naar Bonaire te vertrekken!1. Zon, zon en nog eens zon

Gemiddeld 8 zonuren per dag, wat wil je nog meer? Dat betekent eigenlijk dat de zon altijd schijnt, op dit heerlijke eiland. Regenen doet het er amper en ook het zeewater heeft een heerlijk temperatuurtje. Kortom, voor een zonvakantie zit je op Bonaire goed.
2. Onderwaterparadijs

Stel je eens voor: je springt het water in met je snorkelset en je waant jezelf ineens in een heel andere wereld. De zee is zo kristalhelder, dat je al tijdens snorkelen heel veel kan zien. Direct vanaf de kust zijn er zeventien officiele snorkellocaties, waar je de fascinerende onderwaterwereld kan ontdekken. Ook voor het spotten van zeeschildpadden hoef je echt niet tientallen meters diep. En houd je van duiken? Dan wil je helemaal nooit meer weg! Voor de meeste hotspots loop je zo vanaf het strand het water in, maar vergeet ook zeker Klein Bonaire niet. Op dit mini-eiland geniet je van prachtige hagelwitte stranden, die tevens de belangrijkste broedplaatsen vormen voor de zeeschildpadden, of ga je de onderwaterwereld verkennen.
3. Stranden, witter dan wit

Prachtige witte stranden, die vind je op Bonaire. Ondanks dat het eiland hier misschien niet om bekend staat, zijn deze er volop. Neem bijvoorbeeld Coco Beach of Sorobon Beach. Relax op je strandbedje of haal een drankje bij de beachbar en geniet van het tropische uitzicht. Hecht je meer waarde aan privacy? Ga dan voor de iets rustigere stranden als Cai of Kontiki Beach.
4. Flamingo's

Flamingo's.. Need we say more? Waar spot je nou Flamingo's in het wild? Precies ja.. op Bonaire! De Caribische flamingo is een prachtig mooie vogel en niet voor niets het nationale symbool van het eiland. Je vindt ze vooral bij het Gotomeer of het Pekelmeer of bij de wat kleinere zoutmeren.5. Regelgeving

Helaas, door het coronavirus kunnen we momenteel niet reizen zoals we dat gewend zijn. Bonaire, gelukkig een bestemming waar velen van dromen, is een van de weinige vakantiebestemmingen waar we deze winter naartoe mogen. Een goed excuus om deze tropische bestemming eens van jouw lijstje af te strepen!Zon, strand, onderwaterwereld en flamingo's, waar wacht je nog op? Boek snel jouw droomvakantie naar Bonaire!
Blijf je graag op de hoogte van ons tips en acties? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!