checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
16 maart 2023

Weekendje Toscane en omgeving

Zin om er even een weekendje tussenuit te gaan? Geniet dan lekker van een weekendje Toscane. Italië-expert Isabella neemt jullie mee op reis.

Vlieg vrijdag ’s ochtends lekker vroeg naar Pisa of Firenze, zo heb je nog de hele dag te besteden op bestemming. Beide airports worden door verschillende luchtvaartmaatschappijen aangevlogen en vertrekken vanaf verschillende Nederlandse luchthavens. Je kunt vooraf bij ons makkelijk een huurauto bijboeken welke je direct kan ophalen op de airport.


Breng op dag 1 bijvoorbeeld een bezoekje aan de grote stad Firenze. Bezoek hier il duomo di Firenze, de Ponte Vecchio, David van Michelangelo, Piazzale Michelangelo en de tuin Giardino di Boboli. Vooral in de zomermaanden zul je op Piazzale Michelangelo veel Italiaanse gezelligheid vinden. Veel jongeren komen hier op de trap samen om wat te drinken, muziek te maken en bij te kletsen.



Op dag 2 kun je met de huurauto door het prachtige Toscaanse landschap rijden. Is het lekker weer? Dan kun je eventueel ook een scooter huren en hiermee door heuvels touren. De Chianti streek (gelegen in Toscane) staat bekend om de vele wijnen die hier vandaan komen. Bezoek dus zeker een wijnproeverij tijdens je route door de Toscaane heuvels.



Niet zo fan van wijn? Bezoek dan San Gimignano en waan je in Middeleeuwse sferen. San Gimignano is het bekendste bergdorp van Toscane. Je kunt hier de Torre Grossa beklimmen welke vroeger bescherming bood tegen aanvallen van buitenaf, het museum San Gimignano 1300 bezoeken of fresco’s bewonderen in de Collegiata Santa Maria Assunta.



Nu even toe aan iets anders? Maak op dag 3 een uitstapje naar de kustregio Liguria. Ligurië is de regio van de welbekende Cinque Terre welke sinds 1997 zijn opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. Deze vijf dorpjes bezoeken in één dag wordt echter een beetje lastig, hiervoor zou ik een ander reisje plannen. Desondanks kun je een ander soortgelijk stadje wel heel goed in één dag bezoeken. Portovenere, een schattig havenstadje, wordt namelijk ook wel gezien als het zesde stadje van Cinque Terre. In Portovenere vind je namelijk ook gekleurde huisjes, smalle straatjes en een authentiek haventje. Daarbij komt dat dit stadje nog minder ontdekt is door de toeristen en daardoor minder massaal! Geniet hier van heerlijk eten (verse vis!), lokale winkeltjes, blauw zeewater en een prachtig uitzicht! In dit stadje kun je de kerk Chiesa San Lorenzo en kasteel Castello Doria bezoeken. Piazza Lazzaro Spallanzani is een plein waar ’s zomers leuke evenementen plaatsvinden. Vanuit de haven vertrekken er ook boten die je meenemen op tour. Dit is ook zeker een aanrader!

Vanuit Firenze is Portovenere ongeveer in twee uur met de auto te bereiken. Denk er dus aan op tijd weg te gaan, want zeker ’s zomers in het weekend vertrekken er veel mensen richting deze kust.



Op dag 4 zit het weekendje er helaas al weer op en is het tijd om terug te keren naar huis. Vanuit Pisa gaat er maandag al heel vroeg weer een vlucht richting Eindhoven. Ideaal als je maandag gewoon weer moet werken!




.