checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
16 december 2022

Welk ABC-eiland past het beste bij jou?

Terwijl de temperaturen in Nederland dalen en de kerstdagen voor de deur staan, kijken we toch ook wel weer een beetje uit naar het lekkere weer. In een ander deel van het Nederlandse koninkrijk is het hele andere temperaturen. Zo vieren ze op de ABC-eilanden kerst met een graad of 26. Mocht je dus even onze koude winter willen ontvluchten zijn deze eilanden zeker een aanrader! Maar voor welk eiland moet je dan kiezen?

1. Aruba

Aruba is het eiland van Romantiek en uitgaan. Mocht je houden van zon, zee, strand en veel vermaak dan is Aruba zeker een goede keuze!!



Om te beginnen het kleinste eiland van de drie, Aruba. Daarentegen heeft aruba wel het meeste inwoners per km2. Hier Kan kan dit eiland soms wat drukker aanvoelen dan de andere twee eilanden. Aruba heeft ook veel toeristische attracties, van catamaran tot casino’s. Het uitgaansleven op Aruba is redelijk gecentraliseerd op de boulevard. Deze bestaat uit een lange reeks van restaurants, barretjes en nachtclubs. Er is dus veel te beleven op het eiland, maar je kan ook relaxen op een van de mooie stranden.Palm Beach en Eagle Beach behoren tot de mooiste stranden van Aruba.Of trakteer jezelf op een relaxt dagje in één van de verborgen baaien tussen kalkstenen kliffen. Vanwege de vele rechtstreekse vluchten vanuit Amerika en de cruiseschepen die aanleggen, is Aruba wel Amerikaans georiënteerd. Dat voel je op het hele eiland. Heel leuk en gezellig, maar je moet ervan houden.



2. Bonaire

Hou jij van een dorps karakter, rust en de mooiste natuur zowel boven als onder water. Dan is dit eiland een perfecte bestemming voor je volgende vakantie!




Dit zonovergoten eiland in de Caribische Zee is dé bestemming voor een zalige strand- en duikvakantie. Watersporters en duikers zullen bonaire echt omschrijven als een waar walhalla. Dicht onder de kust kun je meer dan 60 koraalsoorten en 350 soorten vissen vinden. De stranden zijn mooie ongerepte baaitjes met vaak kiezeltjes. Mocht u bij een bezoek aan Bonaire ook willen genieten van een echt wit zandstrand?! Dan kunt u altijd een watertaxi pakken naar klein Bonaire. Hier is het gevoel van een tropisch eiland met witte stranden wel aanwezig. Ook aan gezelligheid en culinaire hoogstandjes geen gebrek tijdens een vakantie op Bonaire: de hoofdstad Kralendijk kent leuke bars en restaurants waar je heerlijk kunt eten. Het eiland heeft vele kleinschalige resorts op appartmenten. Tevens kunt u ook zeker uitgaan op Bonaire. Er is wel wat meer rust dan op de andere eilanden, maar Bonaire biedt zeker leuke clubs, gezellige feestjes bij strandtenten en wordt er vooral genoten op de gezellige terrasjes en kroegjes.



3. Curaçao

Vind je het leuk om wat cultuur te snuiven en tegelijkertijd de ongerepte baaitjes te ontdekken. Dan ben je op curaçao op het goede eiland!



Curaçao is het grootste eiland van de drie en wordt ook gezien als het populairste eiland. Over het hele eiland is de rijke geschiedenis te voelen. Het eiland biedt veel variatie van de mooie stranden, die vooral kleine baaitjes en kleinere stranden zijn, tot aan de interessante musea die je kennis laten maken met de cultuur. Met de ook nog een tal van heerlijke restaurants en uitgaansgelegenheden, heeft dit eiland alles wat je graag zou willen. Omdat het eiland wat groter is raden we ook zeker aan een auto te huren om alle mooie plekjes van het eiland te ontdekken. Mocht je liever te voet een deel van het eiland ontdekken?! Dan zal dat je ook zeker niet teleurstellen. Curaçao heeft een vulkanische oorsprong en het heuvelachtige daarvan maakt een wandeling zeker niet saaiEr is een ruime keus aan accommodaties op het eiland te vinden. Van kleinschalige boutique hotels tot een all inclusive resort. Voor iedereen is er wel een mooi verblijf te vinden.



Heb je jouw ideale eiland gevonden en boek je het liefst zo snel mogelijk een vakantie naar een van deze eilanden?! Kijk op onze website naar het aanbod of vraag het aan een van onze Medewerkers!



 


.