checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
29 april 2019

Zet Tunesië op je wishlist!

26 juni 2018

Pak je koffers, het is tijd om te gaan! Hoewel de meeste mensen niet direct aan Tunesië denken bij het boeken van hun zonvakantie, is dit land wel degelijk een fantastische bestemming.


Afgelopen zomer is het negatieve reisadvies in Tunesië weer ingetrokken en ontvangen ze jou als vakantieganger maar al te graag! Je wordt er met open armen ontvangen door de gastvrije en vriendelijke bevolking.

Stukje bij beetje breidt het toerisme in Tunesië zich weer uit. Gelukkig maar! Want Tunesië is een geweldige bestemming! Een land wat zo uit een sprookjesboek lijkt te komen. Wij vertellen jou waarom Tunesië zeker weer op jouw bucketlist thuis hoort.

Waarom Tunesië?

Als eerst, het is er écht weer veilig! Zorgeloos over straat lopen, de hele dag ontspannen op het strand, genieten van de zon of een geweldige excursie, alles kan! Laat je verrassen door de gastvrijheid en de gezellige sfeer. Je zal je geen moment onveilig voelen.

Het klimaat van Tunesië is perfect voor een heerlijke zonvakantie. De warmste maanden zijn juli en augustus. In deze maanden kan de temperatuur oplopen tot ongeveer 33 graden. Met de thermometer op gemiddeld 25 graden is het in het voor- en najaar ook zeker geen straf om in Tunesië te zijn.

De cultuur van Tunesië mag je niet links laten liggen. De kleurrijke souks en historische gebouwen trekken je aandacht tijdens een heerlijke wandeling door de stad. Op sommigen plekken lijkt de tijd wel stil te hebben gestaan. Onwijs bijzonder!

En wat dacht je van de reistijd? Met 3 uur ben je er al! Ideaal dus voor een vakantie samen met kinderen.

Tunesië is ook zeer betaalbaar. Hier krijg je veel voor weinig. Doordat het land een aantal lastige jaren heeft gehad, vragen ze niet direct de hoofdprijs. Sterker nog, de duurste drankjes uit de meest luxe hotels kosten je zelden meer dan € 5,-! Ook eten en drinken, souvenirs en de meest spectaculaire activiteiten zijn spotgoedkoop!

De mensen in Tunesië zijn ongelooflijk gastvrij. Ze helpen je met alles: ze wijzen je de weg, geven je de leukste tips en houden altijd rekening met jouw wensen. Alles met een glimlach. Ze zijn zó blij dat je er bent!

De mooiste badplaatsen van Tunesië

Sousse. Een prachtige combinatie tussen strand en cultuur. Het lijkt hier wel een openluchtmuseum! Na een dag cultuursnuiven en shoppen, plof je languit neer op het hagelwitte zand en neem je een duik in de zee. Dat is Sousse!

Hammamet. Kilometerslange zandstranden en de perfecte plek voor een duikexcursie. Ontdek de prachtige onderwaterwereld en ook het centrum van Hammamet mag je niet overslaan. Een bijzonder straatbeeld, een prachtig fort, gezellige marktjes, dat vind je allemaal in Hammamet!

Port El Kantaoui. Een iets kleiner stadje ten noorden van Sousse. Bezoek de luxe jachthaven en struin langs de vele winkels. Ook is Les Maisons des Jardins een bezoekje waard! Dit is een gezellig pleintje waar je de leukste souvenirs kunt scoren en geniet van heerlijke gerechten in één van de restaurantjes. Ook vind je in Port El Kantaoui natuurlijk een aantal prachtige stranden. Perfect voor een onvergetelijke vakantie!


Overtuigd?

Boek nu jouw vakantie naar Tunesië!

Door: Sylvia Steijger, juni 2018

.