checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
24 juli 2023

5 Must-do's in Madrid voor een onvergetelijke stedentrip

Madrid, de bruisende hoofdstad van Spanje, is een stad vol charme, cultuur en heerlijk eten. Of je nu een liefhebber bent van kunst, geschiedenis, winkelen of gastronomie, Madrid heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost delen we 5 must-do's die je niet mag missen tijdens je bezoek aan deze levendige stad. 

blog madrid 1.png

Bezoek het Koninklijk Paleis: Het majestueuze Koninklijk Paleis is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Madrid. Verken de weelderige kamers, bewonder de prachtige architectuur en geniet van het adembenemende uitzicht over de stad vanaf de paleistuinen.

Blog afbeelding madrid 2.png

Verken het Prado Museum: Voor kunstliefhebbers is een bezoek aan het wereldberoemde Prado Museum een absolute must. Bewonder meesterwerken van grote meesters als Goya, Velázquez en El Greco. Laat je meevoeren door de rijke geschiedenis en de ongeëvenaarde kunstcollectie van dit iconische museum.

Blog afbeelding madrid 3.png

Proef de authentieke Spaanse keuken: Een bezoek aan Madrid is niet compleet zonder te genieten van de heerlijke Spaanse keuken. Duik in de tapascultuur en ontdek de culinaire hoogstandjes in de levendige tapasbars en lokale eetgelegenheden. Proef de smaakvolle paella, geniet van verse zeevruchten en sluit je maaltijd af met een traditionele churro en warme chocolademelk.

Blog afbeelding madrid 4.png

Verken het Retiro Park: Ontsnap aan de drukte van de stad en geniet van de rust in het prachtige Retiro Park. Maak een ontspannen wandeling langs de vijvers, bewonder de weelderige tuinen en maak kennis met de lokale bevolking tijdens een picknick in het park. Vergeet niet een boottocht te maken op het meer en te genieten van de serene sfeer.

Blog afbeelding madrid 5.png

Bezoek het bruisende Puerta del Sol: Puerta del Sol is het kloppende hart van Madrid, een levendige plek vol winkels, restaurants en straatartiesten. Bewonder het iconische beeld van de beer en de aardbeiboom, neem een foto bij de Kilometer Nul en geniet van de bruisende sfeer op dit centrale plein. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de beroemde El Corte Inglés, een van de grootste warenhuizen van Europa.

Blog afbeelding madrid 6.png

Verblijf in RIU Plaza España: Voor een onvergetelijke ervaring in Madrid raden we aan om te verblijven in het prachtige RIU Plaza España. Dit luxe hotel biedt niet alleen comfortabele kamers en eersteklas service, maar ook een adembenemend uitzicht op de stad vanaf de rooftopbar. Geniet van de moderne faciliteiten, ontspan in de spa en laat je culinair verwennen in de restaurants van het hotel. Met de centrale ligging ben je binnen handbereik van alle belangrijke bezienswaardigheden en levendige wijken van Madrid.

 

 

Conclusie: Madrid is een stad die je betovert met haar schoonheid, geschiedenis en levendige sfeer. Of je nu de culturele hoogtepunten wilt ontdekken, wilt genieten van heerlijk eten of gewoon wilt rondwandelen en de lokale sfeer wilt opsnuiven, Madrid biedt het allemaal. Vergeet niet te verblijven in het RIU Plaza España voor een luxueuze en onvergetelijke ervaring in het hart van de stad. Boek je reis naar Madrid en laat je verrassen door alles wat deze prachtige stad te bieden heeft.