checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het nieuwsoverzicht
08 februari 2024

Transavia: betaling voor grotere handbagage vanaf 3 april

Transavia kondigt aan dat passagiers vanaf 3 april moeten betalen voor grotere handbagage die niet onder de stoel past. Gratis blijft het meenemen van één klein stuk handbagage, voor grotere cabinebagage van max. 10 kilo geldt een bijbetaling vanaf 10 euro per enkele reis. De maatschappij geeft aan dat deze beslissing te maken heeft met beperkte bagagebakcapaciteit en toenemende operationele kosten.

Wijziging in beleid
Transavia vertelt dat er vaak last minute bagage moet worden ingenomen om daarna in het ruim te plaatsen. ´Verder is de wijziging van beleid nodig omdat we kampen met almaar gestegen kosten, onder meer voor uitstootrechten, vernieuwing van onze vloot, luchthavengelden en onderhoud´, zegt de airline.

Overgangsregeling voor eerdere boekingen
Passagiers die vóór 3 april boeken, vallen onder de oude regeling, inclusief de mogelijkheid tot gratis handbagage. Het nieuwe beleid geldt voor boekingen na 3 april en biedt passagiers de optie om grotere cabinebagage bij te boeken tegen een extra vergoeding.Het bijboeken van cabinebagage kan via alle partnerkanalen of Mijn Transavia. Dit geldt ook voor groepsboekingen, hiervoor moet er contact opgenomen worden met het Service Center.

Beperkte capaciteit: vooraf reserveren mogelijk
Hoewel handbagage voorheen bij de ticketprijs was inbegrepen, beperkt Transavia de cabinebagage tot 70 stuks vanwege beperkte bagagebakcapaciteit. Zodra deze vol zijn, wordt extra handbagage tijdens het instappen naar het ruim verplaatst. Passagiers kunnen tegen betaling nu al een plek voor hun handbagage reserveren om zeker te zijn van cabinevervoer.